Greitųjų šachmatų turnyras Juozo Palionio taurei laimėti

Šeštadienį, gegužės 14 dieną, Birštono gimnazijos aktų salėje vyko greitųjų šachmatų turnyras, skirtas buvusio Seimo nario, Birštono garbės piliečio Juozo Palionio taurei laimėti. Turnyre dalyvavo šachmatininkai iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Kalvarijos, Kaišiadorių, Alytaus, Elektrėnų, Vilkaviškio, Lazdijų ir Birštono.

 

Susirinkusius į turnyrą šachmatų meistrus pasveikino a. a. Seimo nario J. Palionio sūnus, Seimo narys Andrius Palionis ir palinkėjo sėkmės šiame intelektualiame žaidime.

Seimo narys A. Palionis už šachmatų populiarinimą Birštone padėkos raštus įteikė treneriui Kaziui Lukošiui ir sporto centro direktoriui Sauliui Smailiui.

Žaidimas vyko šveicariška 9 ratų sistema, tačiau jaunieji šachmatininkai žaidė tik 7 ratus.

Greitųjų šachmatų turnyre pareiškė norą dalyvauti 66 asmenys, iš jų – 4 komandos, kurias sudarė du vyrai ir viena moteris, bei pavieniai žaidėjai (dažnai komandai sudaryti trūko moterų). Birštoniečiai pristatė 3 komandas ir vieną – Alytus.

Komanda nugalėtoja buvo nustatoma pagal trijų komandos narių surinktų rezultatų sumą, o esant lygiosioms – pagal komandos narės moters geresnį rezultatą. Tai ir pakišo koją birštoniečiams laimėti J. Palionio taurę…

Pirmoji komandinė vieta ir J. Palionio taurė atiteko Alytaus komandai. Birštono komandos užėmė II, III ir IV vietas.

K. Lukošius džiaugėsi, kad gerai sekėsi moterims, kurios užėmė prizines vietas: pirmąją – Danutė Urbonavičiūtė, II – Virginija Černevičienė, III – Ineta Marčiukaitytė.

Neblogai pasirodė ir mergaitės – Gabija Žuvininkaitė iškovojo I vietą, o Neda Žuvininkaitė vaikų grupėje buvo antra. Be to, Neda buvo apdovanota prizu kaip jauniausia turnyro dalyvė.

Šį kartą birštoniečiai vyrai, anot trenerio, nesublizgėjo. Aukščiausią vietą bendroje įskaitoje užėmė Justas Martusevičius, o kiti liko gerokai žemiau. Vyrų grupės nugalėtoju tapo Andrius Paulauskas iš Vilniaus.

Vyriausio turnyro žaidėjo prizą gavo birštonietis, 89 metų Antanas Tankevičius.

Apdovanojimus įteikė LR Seimo nario A. Palionio padėjėja V. Petkevičienė. 

 _MG_3165

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close