Pašventintas ir paleistas į reisą mažasis keleivinis laivas „Birštonas“

Gegužės 12-osios popietę birštoniečiai rinkosi į Nemuno krantinę, kur vyko naujojo savivaldybės laivo-kelto pašventinimas ir paleidimas į reisą. Šiuo laivu bus galima greitai ir saugiai persikelti kitą Nemuno pusę.

Susirinkusius į iškilmes birštoniečius sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kuri padėkojo VĮ Vidaus vandens kelių direkcijos direktoriui Antanui Ivanauskui už pastatytą laivą, pasidžiaugė, kad dabar Birštonas turės savo laivą. Juo bus galima ne tik per upę keltis, bet ir plukdyti ekskursijų grupes, kurios galės pasižvalgyti po Nemuno pakrantes, pasigrožėti Nemuno kilpomis.

Vidaus vandens kelių direkcijos direktorius pasidžiaugė, kad laiku pavyko įvykdyti visus įsipareigojimus, laiku pastatyti laivą ir palinkėjo visiems sėkmingai naudotis šia vandens priemone bei įteikė oficialų kelto „Birštonas“ dokumentą.

Birštono parapijos klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius, pašventinęs laivą, užtikrino, kad kelionės keltu per Nemuno upę bus saugios.

Laivas yra manevringas, saugus ir ekologiškas. Plaukiant pirmą kartą, laivo manevringumą išbandė ir savivaldybės merė – užsidėjusi kapitono kepurę, ji vedė laivą numatytu maršrutu.
Laive vienu metu galės plaukti 12 asmenų įrengtos 5 vietos dviračiams. Remiantis Birštono savivaldybės tarybos 2016 m. balandžio 1 d. sprendimu „Dėl biudžetinės įstaigos Birštono miesto tvarkymo tarnybos teikiamų paslaugų kainų nustatymo“, perkėlimas keltu į kitą Nemuno upės krantą 1 asm. kainuos 1 Eur; plaukiojimas keltu Nemuno upe turistų grupėms (1 val.) – 50,00 Eur. Vaikai iki 7 metų amžiaus, Birštono savivaldybės gyventojai, deklaravę gyvenamą vietą Turistų ir Kampiškių gatvėse Birštono mieste, nuo mokesčio už perkėlimą per Nemuno upę atleidžiami.

DSCF2786

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close