„Žalieji žmogeliukai“ – jau Prienuose (aktyvioji pratybų dalis sėkmingai baigta)

Nuo ankstaus ryto Prienuose jau prasidėjo planuotos pratybos.

12 val. prasidėjo aktyvi pratybų dalis Prienuose ir Jiezne. Buvo naudojami šaunamieji ginklai. Pratybose dalyvavo ir specialiosios tarnybos. Po pietų karinės pajėgos toliau tęs užduočių vykdymą Prienuose bei Prienų rajone.

Gegužės 6–8  dienomis Prienų mieste ir rajone vyks Prienų rajono savivaldybės ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės organizuojamos savivaldybės lygio kompleksinės civilinės saugos pratybos. Pratybose dalyvaus KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės pėstininkų kuopų kariai,  Prienų r. savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro nariai, Gyventojų evakavimo ir priėmimo komisijos nariai, Gyventojų surinkimo punkto nariai, Prienų rajono priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnyba, Prienų pirminės sveikatos priežiūros centras, Prienų ligoninė, Alytaus VPK Prienų policijos komisariato pajėgos, Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centras, Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centras, Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo rinktinės šauliai,  „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai.
Gegužės 6 dieną planuojamos bendros integruotos pratybos, kurių metu Prienų rajono savivaldybės  ir civilinių institucijų atstovai kartu su kariškiais bandys suvaldyti tariamą nepaprastąją situaciją Prienuose. Bus reaguojama į priešiškų pajėgų inicijuotus viešosios tvarkos pažeidimus,  gesinamas gaisras, teikiama medicininė pagalba.
Karinės pratybos Prienų rajone vyks visą savaitgalį. KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės kariai vykdys karinę pasipriešinimo operaciją „Prienų atkirtis“. Per pratybas bus naudojama garsinė imitacija, pirotechninės ir dūminės priemonės, kariai judės Prienų, Jiezno, Pociūnų gyvenvietėse ir apylinkėse.
Pratybų scenarijus parengtas atsižvelgiant į šiuolaikinių karinių konfliktų pasaulyje eigą ir principus. Kariai treniruosis vykdyti jiems paskirtas gynybos užduotis.
Visuomenė kviečiama stebėti parodomąją karinę operaciją gegužės 8 d. 10 val. skverelyje prieš Prienų „Žiburio“ gimnaziją. Gyventojai galės stebėti operaciją, pažiūrėti ginkluotės parodą, susitikti su kariais. Operacijos stebėti planuoja atvykti KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vadas plk. ltn. Vidas Grunda.
Daugiau informacijos apie karines pratybas tel. 8 611 12107 (pratybų civilinių institucijų koordinatorius Romas Trakymas) ir tel. 8 620 31482 (pratybų karinės dalies vadovas kpt. Skomantas Povilionis).

DSC_1272

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close