Astravo elektrinėje – griūtis

Astrave statoma branduolinė elektrinė pavojų kelia dar net nepastatyta. Baltarusijos visuomeninės organizacijos bei netgi nacionalinė televizija paviešino kadrus, rodančius, kaip balandžio viduryje sugriuvo statomo branduolinio reaktoriaus valdymo patalpų perdangos. Anot liudininkų, skubėdami statybininkai nesilaikė technologinių gelžbetonio liejimo reikalavimų, ko pasekoje neišlaikė konstrukcijos ir sugriuvo keliolikos kvadratinių metrų dydžio perdangos. Europos Parlamento nario Bronio Ropės teigimu, šis incidentas dar kartą parodo koks pavojingas ir neatsakingai statomas objektas kyla Europos Sąjungos pašonėje.

 

„Ironiška, tačiau šis incidentas įvyko balandžio mėnesį – tą patį mėnesį, kurį prieš 30 metų, 1986-aisiais įvyko Černobylio katastrofa. Laimei, šį kartą apsieta be žmonių aukų. Oficialusis Minskas ar elektrinės vadovai atsisako komentuoti šį incidentą, galimai įvykusį kaip tik iš karto po to, kai Baltarusijoje lankėsi ir Minsko „pasakomis” buvo raminamas Tarptautinės atominės energetikos agentūros vadovas Kofis Ananas”, – sako Bronis Ropė.

 

Pasak liudininkų, elektrinės statytojų, tokių avarijų yra pasitaikę ir anksčiau. Dažniausia jų priežastimi įvardijamas skubėjimas ir technologinių reikalavimų nesilaikymas.

5

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close