Išrinkime įspūdingiausius Nemuno kilpų regioninio parko medžius

                  Balandžio 19 dieną Jaunųjų miško bičiulių būrelio „Kleveliai“ nariai Enrika, Martynas, Džiugas, Gabija ir Ąžuolas dalyvavo NKRP organizuotame renginyje – idėjos pristatyme „Išrinkime įspūdingiausius Nemuno kilpų regioninio parko medžius“.

                         NKRP teritorijoje dėl dirvožemio, klimato ypatumų užauga tvirti ir aukšti medžiai. Aukščiausias Lietuvos medis auga visai šalia mūsų – Degsnės maumedyne. Jo aukštis – 49 metrai. Daug aukštų spygliuočių ošia Punios ir Prienų šiluose. Punios šile šlama ir didingi, keleto vyrų apkabinami ąžuolai.

                         Ne visi įspūdingi medžiai, augantys šalia mūsų, yra pastebėti, aprašyti ar išmatuoti. Tikrai būtų įdomių atradimų, naujų rekordų. Gal visai šalia keroja gražuoliai žalieji milžinai ar ypatingą istoriją turintys, brangūs mums, giminei ar bendruomenei uosiai, klevai, skroblai, alksniai, guobos, liepos, ąžuolai, pušys, eglės ir kiti Lietuvoje natūraliai augantys medžiai.

                         Maloniai kviečiame visą mokyklos bendruomenę aktyviai dalyvauti NKRP medžių rinkimuose ir pasiūlyti savo krašto medį Lietuvos medžio rinkimams. Užpildytą anketą siųskite el. paštu: direkcija@nemunokilpos.lt.

 

  Prienų r. Balbieriškio pagrindinės mokyklos

 Gamtosauginio komiteto pirmininkė mokytoja Ona Žvaliauskienė

100_2591

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close