Į kitą etapą pateko abi komandos

Kiekvienais metais keliuose žūsta nemažai pėsčiųjų, tarp jų ir jaunesnio amžiaus vaikai. Tai rodo, kad dar per mažai dėmesio saugumo klausimams skiriama šeimose. Vaikams reikia ne tik žodžiu perteikti žinias, kaip saugiai elgtis kelyje, bet ir tai parodyti praktiškai – nueiti kartu su vaiku į mokyklą saugiausiu keliu, paaiškinti, kaip saugiai pereiti gatvę.

Kiekvieną pavasarį pradinių klasių mokiniai dalyvauja saugaus eismo konkurse „Šviesoforas“, kuriam ruošiantis tenka sužinoti ir išbandyti įvairias situacijas kelyje, atsakyti į klausimus ir atlikti praktines užduotis.

Pradinių klasių mokinių saugaus eismo konkursas „Šviesoforas“ yra Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ konkurso dalis.

Konkursą organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija, vykdo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su partneriais – bendrojo ugdymo mokyklomis, Lietuvos kelių policija, Savivaldybių administracijos švietimo skyriais.

Balandžio 20 dieną Birštono gimnazijos aktų salėje vyko Savivaldybės etapo pradinių klasių mokinių  konkursas, kuriame dalyvavo dvi komandos: viena – Birštono gimnazijos, kita – Birštono vienkiemio darželio-mokyklos. Gimnazijos komandos vadovė buvo mokytoja Roma Malinauskienė, Birštono vienkiemio darželio-mokyklos – mokytoja Zita Simonaitienė.

Komandą sudarė 4 mokiniai – po vieną mokinį iš 1-os, 2-os, 3-ios ir 4-os klasių.

Susirinkusius į konkursą mokinius pasveikino Birštono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Gadliauskienė ir Alytaus AVPK Birštono PK viešosios policijos viršininkas Egidijus Treigys.

Kaip vaikai atlieka užduotis, atsako į klausimus, stebėjo ir vertino Birštono PK tyrėjas Visvaldas Struckas, apylinkės įgaliotinis Žilvinas Mikušauskas, vyr. patrulis Žydrūnas Šyvokas.

Komandos turėjo atlikti 6 užduotis: pažinti kelio ženklus, atlikti užduotis kelių makete ir jas pakomentuoti, atsakyti į viktorinos klausimus, teisingai pereiti per kelią pėsčiųjų perėjoje ir per kelią sankryžoje, pademonstruoti, kaip teisingai ir kuriose vietose reikia užsidėti atšvaitus. Vieną užduotį teko atlikti ir komandų kapitonams.

Pirmiausia visos užduotys buvo atliktos Birštono gimnazijos aktų salėje, o praktinės užduotys – teisingas kelio perėjimas perėjoje ir per sankryžą kai nėra šviesoforo – lauke.

Po sėkmingai atliktų užduočių buvo suvesti rezultatai. Abiem komandoms sekėsi gerai, tik pasitaikė nedidelių klaidų atsakant į viktorinos klausimus.

Truputį geriau pasirodė Birštono gimnazijos komanda, o Birštono vienkiemio darželio-mokyklos komanda atsiliko tik pora taškų. Abi komandos dalyvaus kitame „Šviesoforo“ etape.

Už geras KET žinias ir jų pritaikymą mokiniai buvo apdovanoti Birštono PK ir Birštono savivaldybės dovanėlėmis. Mokytojos gavo padėkos raštus ir knygeles.

DSCF2360

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close