Avangardas – tai ateities mados vizija

Saulėtą šeštadienio apypietę daugelis birštoniečių ir miesto svečių rinkosi prie „Versmės“ sanatorijos fontano, kur būriavosi gražiai, tačiau neįprastai pasipuošęs jaunimas. Čia vyko respublikinis konkursas-festivalis „Avangardas 2012“, kurį suorganizavo Birštono meno mokyklos dizaino studijos vadovė Vilma Krasauskienė.

Susirinkusius kolektyvus, jų vadovus ir visus renginio svečius pasveikino Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė, kuri palinkėjo kurti naują mados stilių ir nesiliauti dovanoti žiūrovams nepakartojamų akimirkų.

Renginio vedėja mokytoja Roma Malinauskienė pristatė vertinimo komisiją: dizainerę Jurgitą Kleizienę, rūbų dizainerę Renatą Jasinauskienę, Birštono gimnazijos technologijų mokytoją Nijolę Juozaitienę (komisijos pirmininkė), tekstilininkę Moniką Puidokaitę ir Birštono meno mokyklos mokytoją Violetą Bingelienę.

Kolekcijos keitė viena kitą, kaip ir žiūrovų nuostabos ir pritarimo šūksniai, džiaugiantis įdomiais pasirodymais, apranga ir kostiumų detalėmis.  Buvo smagu sėdėti prie fontano ir stebėti nepakartojamus vaizdus gamtos fone. Visos pristatytos kolekcijos buvo vertos dėmesio. Jas parengė gabūs ir kūrybingi jaunieji dizaineriai.

Pasibaigus pasirodymams ir prisistatymams, vertinimo komisija susumavo galutinius rezultatus. Kaip ir reikėjo tikėtis, pirmoji vieta buvo paskirta Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos dailės ir dizaino studijos „Mes“ kolektyviniam darbui (vadovė Danguolė Labanauskienė) „Spalvų bliuzas“. Antroji vieta atiteko Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro kolektyviniam darbui „Nuo kuprinės…“ (vadovės Adolfina Litvinienė ir Rasa Butvydienė), o trečioji – Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro Rūbų dekoravimo studijos kolektyviniam darbui „Krepino spalvų kalba“ (vadovė Jūratė Kulik).

Kitos kolekcijos už originalumą, spalvingumą, avangardiškumą, muzikalumą, teatrališkumą, eleganciją laimėjo nominacijas.

Avangardiškiausia pripažinta Kauno Tito Masiulio jaunimo mokyklos jaunųjų dizainerių studijos „Madų šou“ kolekcija „Spindinti mergina ir jos ištiktas šoko drugelis „PANDA“; spalvingiausios kolekcijos nominaciją gavo Kauno Simono Daukanto vidurinės mokyklos Mados teatro darbas „Šliaužiantys žaliai“ (vadovė Rasa Bakienė); teatrališkiausios grupės nominaciją išsivežė panevėžiečiai už kolekciją „Individualybė“ (vadovės Laura Dainienė ir Laura Karpavičiūtė); muzikaliausios – Kalvarijos gimnazijos 7a klasės kolektyvinis darbas „Nusivylusios namų šeimininkės“ (vadovė Zita Mrazauskienė); originaliausios – Marijampolės savivaldybės Želsvos pagrindinės mokyklos madų studijos „Tavo stilius ir spalva“ kolektyvinis darbas „Metalizacija“. Birštono dizaino studijos mokinės Beatričės Grigonytės kolekcija „Saulės spindulėliai“ gavo elegancijos nominaciją.

Kaip pastebėjo daugelis žiūrovų, aktyviai besidominčių avangardinės mados tendencijomis, šiemet mados festivalyje buvo daug gražių, įspūdingų ir spalvingų kolekcijų.

Inga Juronytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close