Tęsiami Lietuvos karių kapų tvarkymo darbai Jiezne

Prienų rajono savivaldybė dar 2015 m. pradėjo Lietuvos karių kapų Jiezne tvarkymo darbus. Lietuvos karių kapai – valstybės saugomas kultūros paveldo objektas. Jį sudaro prieš pagrindinę kapavietę pastatytas paminklas iš lauko akmenų ir 22 betoniniai kryželiai. Šie kryželiai buvo labai aptrupėję, sulūžę, karių pavardės ant kryželių neįskaitomos, todėl Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyriausioji specialistė Edita Jakimavičiūtė kreipėsi į Kultūros paveldo departamentą prie Kultūros ministerijos dėl leidimo keisti kryželius ir užrašo ant jų suderinimo. Kultūros paveldo departamentas rekomendavo ant kryželių užrašyti „Lietuvos karys savanoris“. Jiezno seniūnija sutvarkė aplinką – iškirto peraugusius buksmedžius, pasėjo veją, nuo paminklo ir kryželių nuvalė samanas. Lietuvos karių kapų tvarkymo darbams (betoniniams kryželiams pakeisti standartinio pavyzdžio granitiniais kario kryželiais) 2015 m. Savivaldybė skyrė 1668 Eur. Buvo pakeisti 6 kryželiai. Šiais metais Prienų rajono savivaldybė skyrė 4448 Eur likusiems 16 betoninių kryželių, kurie buvo pakeisti balandžio mėnesį.

  Kviečiame visus prisidėti prie savanorių kapų pagerbimo ir išsaugojimo – nugrėbti lapus, atnešti gėlės žiedą ar uždegti žvakelę. Nelikime abejingi amžino poilsio vietai tų, kurie iškovojo mūsų nepriklausomybę.

IMG_3936

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close