Tarnybą Lietuvoje baigia JAV rotacinių pajėgų devintosios pamainos kariai, atvyksta nauja

Šią savaitę tarnybą Lietuvoje baigia Jungtinių Amerikos Valstijų Sausumos pajėgų Europoje 2-ojo kavalerijos pulko 3-iojo eskadrono karių pamaina. Tris mėnesius Lietuvoje treniravęsi JAV kariai grįš į nuolatinės dislokacijos vietą Vilseke, Vokietijoje. Juos pakeisiantys kariai iš to paties kavalerijos pulko 2-ojo eskadrono į Lietuvą atvyksta balandžio 20-26 d. Nauja JAV karių pamaina taip pat bus dislokuota Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotame pėstininkų batalione.
Planuojama, kad apie 260 JAV karių Lietuvoje treniruosis iki birželio pabaigos.
Balandžio 11 d. atsisveikinimo ceremonijos metu JAV kariams buvo įteikti Lietuvos kariuomenės medaliai „Už tarpusavio paramą“. Tai buvo jau devintoji JAV Sausumos pajėgų karių rotacija Lietuvoje, taip pat Estijoje ir Latvijoje ir Lenkijoje. Išvykstančios JAV pamainos kariai rotacijos metu vykdė savo padalinio karių individualų, specialistų ir skyriaus rengimą, taip pat kartu su Lietuvos kariais dalyvavo bendrose kovinio rengimo pratybose.
JAV Sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Rytų Europoje rotuojasi nuo 2014 metų pavasario, kaip dalis JAV Sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“ (angl. „Operation Atantic Resolve“). Šia operacija, kuriai vadovauja JAV sausumos pajėgų Europoje štabas, JAV rodo savo įsipareigojimą ir bendrą sąveiką NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą regione.
Lietuva atvyksiantiems sąjungininkų kariams teikia visą reikalingą priimančios šalies paramą: užtikrina karių apgyvendinimą, maitinimą bei kitą reikalingą logistinę paramą.

9-oji JAV pamaina (3)
KASP nuotrauka, KAM

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close