Pakelta Taikos vėliava ir paminėta Pasaulinė kultūros diena

Penktadienio rytą, dar prieš 8 valandą, prie Birštono savivaldybės susirinko savivaldybės administracija, nemažas būrys kultūros darbuotojų, gimnazijos, mokyklų atstovai ir birštoniečiai, neabejingi kultūrai ir šioje srityje dirbantiems žmonėms.

Susirinkusiuosius pasveikino Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Vytas Kederys, kuris pasidžiaugė Birštono kultūros centro pasiekimais bei kitais kultūros baruose dirbančiais žmonėmis, kurių dėka Birštonas yra žinomas ne tik Lietuvoje.

Merės pavaduotojas V. Kederys paminėjo, kad 1935 m. balandžio 15 d. Vašingtone JAV prezidentas F. Ruzveltas ir dvidešimties Lotynų Amerikos šalių atstovai pasirašė sutartį dėl meno ir mokslo įstaigų bei istorinių paminklų išsaugojimo. Siekiant paskatinti saugoti visos žmonijos kultūrines vertybes, ši diena paskelbta Pasaulio kultūros diena.
2015 m. rugsėjo 10 d. Lietuva buvo paskelbta Taikos Respublika ir Lietuvos Seimui įteikta Taikos vėliava. Šiais metais balandžio 15 dieną Kultūros diena Lietuvoje minima jau dešimtą kartą.
Pasaulinę kultūros dieną visoje šalyje keliamos Taikos vėliavos, kurios simbolizuoja taikos per kultūrą idėją, išreiškia pasiryžimą saugoti ir puoselėti dvasines bei materialines kultūros vertybes.

Birštone pakelti Taikos vėliavą buvo pakviesti kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis ir Birštono gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Ferevičienė.

Taikos vėliavos komitetas, Tarptautinio Taikos vėliavos komiteto prie JT padalinys Lietuvoje, su miestų bendruomenėmis nuo 2012 metų pradėjo skelbti Taikos miestus. Kultūros dienos ir kitų renginių metu paskelbti šeši Taikos miestai ir miesteliai: Birštonas, Dubingiai, Ylakiai, Rietavas, Neringos miestas, Klaipėda. Šių miestų siekis – įgyvendinti kultūros prioritetą visose gyvenimo srityse.

Sveikinimo žodį kultūros darbuotojams tarė ir savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, pasidžiaugdama jų gražiais pasiekimais. Juk ne kiekvienoje savivaldybėje kultūros centras gali pasidžiaugti turėdamas 5 „Aukso paukštes“, kultūros įstaigų vadovus – Z. Vileikį ir Birštono viešosios bibliotekos direktorę Aliną Jaskūnienę, gavusius valstybinius apdovanojimus.

Merė įteikė apdovanojimą ir padėkos raštą gimnazijos direktoriaus pavaduotojai A. Ferevičienei už dalyvavimą LR kultūros ministerijos ir LR švietimo ir mokslo ministerijos rašinio kultūros tema iniciatyvoje „Kaip suprasti žodžius „Kultūra dovanoja taiką pasauliui“.

DSCF2119

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close