Mokinių iš Sietlo (JAV) viešnagė Prienuose

Prienų „Žiburio“ gimnazija nuo 2014 metų dalyvauja tarptautinėje kultūrinių mainų programoje „Kultūrinės kompetencijos ir ambasadorių lyderystė“. 2015 metų lapkritį septyni gimnazistai su mokytoja D. Kazlauskiene buvo išvykę dviem savaitėms į Sietlą (JAV), kur artimiau susipažino su amerikietiška kultūra. Dabar „Žiburio“ gimnazija priėmė svečius iš Amerikos – balandžio pirmą dieną į Prienus atvyko 12-os žmonių komanda iš Sietlo University Prep mokyklos.

 Balandžio 4 d. svečiai, lydimi gimnazijos direktorės I. Šneiderienės ir mokytojos D. Kazlauskienės, apsilankė Prienų r. savivaldybėje. Juos priėmė Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, kuris pasidžiaugė ne tik dabartinėmis galimybėmis susipažinti su skirtingomis kultūromis, bet ir švietimo įstaigomis, kurios dalyvauja projektuose ir taip sudaro sąlygas tobulėti ir bendradarbiauti. Šilto pokalbio metu svečiai prisistatė lietuviškai, o paklausti, kas juos Lietuvoje nustebino labiausiai, atsakė, kad itin nustebino lietuvių tautiškumas ir patriotizmas.

Per trylika dienų Lietuvoje amerikiečiai susipažino ne tik su „Žiburio“ gimnazija, bet ir su Prienais. Svečiai lankėsi Prienų bažnyčioje, apžiūrėjo Kęstučio paminklą, dalyvavo duonos kepimo edukacinėje programoje Prienų krašto muziejuje. Taip pat jie lankėsi Lietuvos Respublikos Seime ir Valdovų rūmuose, susipažino su Trakų pilimi, Užutrakio dvaru, Rumšiškėmis, Kaunu.

Viešnagės pabaigoje balandžio 12 d. svečius iš Sietlo Prienų r. savivaldybėje priėmė ir meras Alvydas Vaicekauskas. Jis pakvietė amerikiečius dar ne kartą apsilankyti mūsų krašte.

Prienų r. savivaldybės informacija

 160404_JAV

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close