VII respublikinis muzikos (meno) mokyklų jaunųjų pianistų konkursas „Linksmieji pirštukai“

Balandžio 8 d. Prienų meno mokyklos salėje vyko VII respublikinis konkursas „Linksmieji pirštukai“. Konkurse, kurį organizavo Veiverių A. Kučingio meno mokyklos fortepijono mokytojai, vadovaujami direktoriaus M. Labanausko, dalyvavo 50 jaunųjų pianistų iš 13 Lietuvos meno ir muzikos mokyklų.

 

Pagrindinė konkurso idėja – sudaryti sąlygas mažųjų Lietuvos muzikos ir meno mokyklų fortepijono klasių mokiniams dalyvauti konkurse. Žinoma, daugiausia jų atvyko iš Kauno apskrities mokyklų: Jonavos, Kaišiadorių, Raseinių, Prienų, Veiverių. Taip pat dalyvavo Jurbarko, Kazlų Rūdos, Lazdijų, Šakių, Vilkaviškio, Elektrėnų, Zarasų ir Radviliškio atstovai.

Konkurso dalyvius į startą palydėjo Prienų rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo Rimvydo Zailsko drąsinantys žodžiai. O Prienų meno mokyklos mokytojai, vadovaujami direktorės R. Staliūnienės, stengėsi sukurti jaukią ir kūrybingą varžybų atmosferą, tad dalyviams teliko vienas rūpestis – kad tie pirštukai iš tiesų būtų linksmi ir miklūs.

Muzikines varžybas vertino autoritetinga komisija: LMTA profesorė Halina Radvilaitė, Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos mokytoja ekspertė, kompozitorė Audronė Paškauskienė bei fortepijono mokytojos Rūta Varnienė, Sandra Mikušauskienė, Renata Morkūnienė.

Prienų meno mokyklos atstovai: Ilja Sogačiov (mokyt. D. Radzevičienė) pelnė 2 vietos, Goda Sodaitytė ir Emilė Dobilaitė (mokyt. V. Aukštakalnienė) – 3 vietos laureatų diplomus ir konkurso taures. Diplomai buvo įteikti Sandrai Bačiliūnaitei (mokyt. I. Vasiliauskienė), Emilijai Juozaitytei (mokyt. O. Kovalenko) ir Gabijai Janukėnaitei (mokyt. A. Jaskutėlienė). Aukštais komisijos balais ir 1 vietos laureato diplomais džiaugėsi Veiverių A. Kučingio meno mokyklos mokinės Viktorija Kubiliūtė (mokyt. R. Derbutienė), Kamilė Žliobaitė (mokyt. R. Morkūnienė) ir Viktorija Dabušinskaitė (mokyt. R. Derbutienė).

Dalyvavimas konkursuose – puiki paskata tobulėti. Tai – disciplina ir aistros, sunkus darbas ir šventė, draugystė ir konkurencija, džiaugsmas ir nusivylimas, ilgainiui virstantis vertinga gyvenimo patirtimi.

 

Prienų meno mokyklos mokytoja Ilona Vasiliauskienė

3 kat. mokiniai IMG_8379

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close