Pavasarinė Prienų meno mokyklos akordeonistų išvyka

Kauno krašto akordeonistų draugijos vadovai VDU Muzikos akademijos lektorė, Kauno J. Gruodžio konservatorijos akordeono dėstytoja Gražina Lukošienė ir Veiverių A. Kučingio meno mokyklos direktorius akordeonistas Mindaugas Labanauskas suorganizavo Kauno krašto akordeonistų išvyką į du tarptautinius konkursus Prahoje ir Vienoje. Dalyvauti šiuose konkursuose buvo pakviesti ir Prienų meno mokyklos akordeonistai.

 

 Kovo 31 d. akordeonistai sustojo Prahoje, kur vyko XXIII tarptautinis festivalis-konkursas „Prahos žvaigždės 2016“. Konkursinėje programoje dalyvavo apie 500 dalyvių iš Lietuvos, Baltarusijos, Bulgarijos, Ukrainos, Izraelio, Rusijos, Čekijos, Austrijos. Dalyviai buvo suskirstyti į grupes pagal atliekamą programą ir amžių. Gausiausia buvo folkloro grupė, mažesnės dalyvių skaičiumi buvo vokalinės muzikos solistų bei ansamblių grupė ir instrumentalistų solistų bei ansamblių grupė. Instrumentalistai buvo suskirstyti į pogrupius pagal atlikėjų amžių. Konkurso dalyvius vertino tarptautinė vertinimo komisija. Mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo instrumentalistų konkurso trijose kategorijose. Jų atlikta programa įvertinta laureatų diplomais ir prizais: 9–12 metų kategorijoje Klaidas Alaveckas užėmė 3 vietą, Vilius Kavaliauskas – 3 vietą, Kajus Alaveckas – 2 vietą; 13–15 metų kategorijoje Alvita Radzevičiūtė užėmė 1 vietą; 16–18 metų kategorijoje Kamilė Kandrotaitė – 2 vietą. Kitą dieną laukė įdomi ekskursija po nuostabiąją Prahą, pažintis su miesto istorija, architektūra. Deja, nuotaiką gadino lietus, šaltas oras, tačiau, kaip sakė mūsų nuostabioji gidė Danutė, nėra blogo oro, tik prasta apranga. Po pietų, šviečiant saulei, leidomės į kelionę Austrijos sostinės link, kuri žadėjo puikų orą ir gerą nuotaiką. Balandžio 2 d. Vienoje vyko XIII tarptautinis folkloro, šokių ir muzikos festivalis-konkursas „Nuostabiausi Prahos ir Vienos tiltai 2016“. Šiame konkurse instrumentalistų grupė buvo suskirstyta pagal instrumentus: fortepijonas, styginiai, pučiamieji instrumentai ir akordeonas. Akordeonistų grupėje 9–12 metų kategorijoje Vilius Kavaliauskas užėmė 2 vietą, 13–15 metų kategorijoje Alvita Radzevičiūtė – 2 vietą, 16–18 metų kategorijoje Kamilė Kandrotaitė – 2 vietą. Konkursas tęsėsi visą dieną, uždarymo koncertas ir laureatų apdovanojimai vyko jau vėlai vakare. Džiaugėmės diplomais ir gražiomis taurėmis, o kitą dieną laukė ekskursija po Vieną. Austrijos sostinė mus pasitiko pasipuošusi žydinčiomis tulpėmis, saulėtu ir šiltu oru. Po kelionės ir konkursinės įtampos buvo smagu mėgautis pavasariu, ragauti Vienos pyragų ir ledų kavinių terasoje ir džiaugtis šurmuliuojančia minia. Vaikštinėjome po nuostabius Habsburgų rūmus, kiemus, parkus. Aplankėme Vienos įžymybes: Šv. Stepono katedrą, V. A. Mocarto namą, Operos teatrą. Viena – Europos muzikos lopšys, kuriame gyveno, kūrė, formavo Europos muzikinį kelią garsieji Vienos klasikai J. Haidnas, V. A. Mocartas, L. van Bethovenas bei daugelis kitų žinomų kompozitorių.

Sveikiname laureatus!

 

Prienų meno mokyklos akordeono mokytoja Lina Bendoraitienė

1

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close