Atviras stalo teniso turnyras

Sekmadienį po neilgos pertraukos Prienų sporto arenoje ir vėl bumbsėjo stalo teniso kamuoliukai. Į atvirą Prienų rajono stalo teniso turnyrą, kuriame sportininkai ne tik kovojo dėl nugalėtojų taurės, bet ir turėjo galimybę pakoreguoti savo vietą reitingų lentelėje, suvažiavo apie 130 dalyvių iš visos Lietuvos – Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Utenos, Panevėžio, Kėdainių, Marijampolės, Kalvarijos, Zarasų, Raseinių, Alytaus, Lazdijų, Varėnos, Kelmės, Jonavos, Mažeikių, Birštono ir Prienų.

Atrodo, kad tikslas populiarinti stalo tenisą, kurį prieš metus sau kėlė stalo teniso entuziastai Prienuose, jau nekelia nuostabos ir abejonių. Stalo teniso  populiarėjimą mažame mieste rodo rengiamų varžybų gausa ir augantis dalyvių skaičius bei sportininkų atsiliepimai. Šios sporto šakos varžyboms čia sudarytos vienos iš geriausių sąlygų Lietuvoje. Jos lyginamos su Utenos, Kauno „Bangos“ ir dar keletu sporto salių, kuriose, kaip ir Prienuose, vienu metu stalo tenisininkai gali kovoti prie 16 stalų. Tai įgalina varžybas pravesti per vieną dieną ir apsaugo sportininkus nuo fizinio bei psichologinio nuovargio, nors ir taip jo, atrodo, patiriama nemažai. Kaip ir teisėjams, kurių komandą šįkart sudarė išimtinai trenerio Lino Žilevičiaus auklėtiniai. Dalyvauti tokio rango varžybose, kaip sakė treneris, jiems dar per anksti, bet patyrimo, stebint sportininkų kovas iš arti, pasisėmė pakankamai.

– Jaunimas teisėjavo visą dieną. Liko labai patenkinti, nors jiems tai buvo ne tik patirtis, bet ir atsakomybė, – teigė L. Žilevičius.

Renginio dalyvius sveikino turnyre dalyvavęs Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, KKSC direktoriaus pavaduotojas Egidijus Visockas.

Tarp daugiau nei 120 dalyvių turnyre dalyvavo 13 moterų. Jos nebuvo suskirstytos į amžiaus grupes, joms negaliojo ir užimama vieta reitingų lentelėje.

–  Tai dar kartą parodo, jog merginoms šioje sporto šakoje yra atvira niša ir didelės galimybės, – jau nebe pirmą kartą teigė treneris L. Žilevičius. 

Vyrų grupėse – iki 60 m. ir vyresni nei 60 m. – galėjo varžytis sportininkai, kurių  reitingai per 30. Visi susitikimai buvo žaidžiami iš trijų laimėtų setų. Sportininkai savo amžiaus grupėse kovojo dėl turnyro taurės ir paguodos taurės.

Vyrų grupėje (vyresni nei 60 m.) turnyro čempiono taurė atiteko Stasiui Rimeikiui (Žiežmariai). Antrąją vietą iškovojo Antonijus Kondrotas (Kaunas), trečiąją – Konstantinas Kuprys (Kaunas). Paguodos taurę laimėjo kaunietis Alvydas Paltanavičius.

Vyrų iki 60 m. grupėje turnyro taurę laimėjo Kęstutis Skiesgilas (Kaunas). Antroji vieta atiteko Mantui Andruškai (Kelmė) ir trečioji – Kęstučiui Žižiūnui (Kaunas). Paguodos taurę išsivežė vilnietis Raimundas Žižys.

Moterų grupėje taurė atiteko stalo tenisininkei iš Kauno Auksei Gecevičiūtei, antroji vieta skirta taip pat kaunietei Ugnei Baskutytei, trečioji – klaipėdietei Anželikai Petrauskienei.

Turnyro nugalėtojams ir prizininkams buvo įteiktos taurės ir asmeninės dovanos. Po varžybų apdovanoti ir jauniausieji bei vyriausieji dalyviai. Jiems atiteko medaliai ir rėmėjų įsteigti prizai – mobilieji telefonai. Jauniausias dalyvis – devynmetis Lukas Rimkus iš Raseinių, vyriausieji – 74-erių Antanas Zimavičius iš Babtų ir stalo teniso žaidėja bei trenerė iš Birštono Audronė Šidiškienė.

Prizus turnyro nugalėtojams ir prizininkams įsteigė Prienų rajono savivaldybė, bendrovės „Teledema“ ir „Maistas sportui“ bei STA „Vienuolika“.

Atvirą Prienų rajono stalo teniso turnyrą organizavo savivaldybės Kūno kultūros ir sporto centras ir STA „Vienuolika“, kuriai vadovauja buvęs prienietis Ramūnas Vosgirdas. Šiai asociacijai priklauso ir jaunųjų Prienų stalo tenisininkų vadovas Linas Žilevičius. Varžybų vyriausiasis treneris – Marius Juodiška iš Kauno.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close