NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai kilo 2 kartus

Balandžio 11-17 d. NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai 2 kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos Federacijos karinių orlaivių.
Balandžio 12 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Amari aviacijos bazės (Estija) atpažino ir palydėjo du Rusijos Federacijos Rusijos Federacijos naikintuvus Su-27, kurie skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, ryšių su skrydžių valdymo centrais nepalaikė, bei transporto orlaivį Tu-134, skridusį be radiolokacinio atsakiklio, su skrydžio planu, radijo ryšį palaikė. Orlaiviai skrido tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį.
Balandžio 15 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Amari aviacijos bazės (Estija) atpažino ir palydėjo penkis Rusijos Federacijos karinius orlaivius: tris transporto ir du naikintuvus. Transporto orlaiviai Tu-134 ir An-12 skrido iš Kaliningrado srities į žemyninę Rusijos Federacijos dalį be radiolokacinių atsakiklių, su skrydžių planais, radijo ryšį su skrydžio valdymo centrais palaikė. Transporto orlaivį Il-76 skridusį iš Rusijos Federacijos į Kaliningrado sritį su skrydžio planu, su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su skrydžio valdymo centrais palaikė. Du naikintuvai Su-27 skrido be radiolokacinių atsakiklių, be skrydžių planų, nepalaikydami radijo ryšio su skrydžio valdymo centrais. Naikintuvai skrido virš Baltijos jūros iš Kaliningrado srities ir grįžo atgal. Visi identifikuoti ir palydėti orlaiviai skrido tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close