Gamtą budino ištikimiausi „trepsiukai“ (GALERIJA)

Atšilus orams ir sprogstant pirmiesiems medžių lapams, Veiverių kultūros ir laisvalaikio centre sudundėjo grindys. Čia, rajoniniame „Patrepsynės“ ture, trypė mažieji Prienų krašto šokėjai.

 

Į šalies mokinių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė 2016“ Prienų rajono turą kovoti dėl geriausiųjų vardo susirinko net 36 poros šokėjų iš Prienų r. Jiezno gimnazijos (vad. Roma Kandrotienė), Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos (vad. Alma Liutkienė, Diana Mikulevičienė, Dovilė Šatienė), Prienų kultūros ir laisvalaikio centro vaikų liaudiškų šokių grupės „Pliauškutis“ (vad. Rasa Jurevičienė), Prienų kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškų šokių ansamblio „Trapukas“ vaikų grupės (vad. Darius Žilinskas), Prienų r. Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos (Jadvyga Beikauskienė), Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro folkloro ansamblio „Kankliukai“ (vad. Dalia Venckienė) ir Skriaudžių pagrindinės mokyklos folkloro ansamblio „Tututis“ (vad. D. Venckienė).

 

Visi dalyviai varžėsi trijose grupėse. Gausiausioje, pradedančiųjų, grupėje varžėsi 32 poros, pažengusiųjų – 3 poros, na, o patyrusiųjų šokėjų grupėje – tik 1 pora. Mažiausieji turėjo sušokti po penkis šokius, o vyresnėliams teko įveikti 6 šokius. Visus dalyvius vertino jau ne vienose varžytuvėse teisėjavusi komisija: Kauno muziejaus muziejininkė Laura Lukenskienė (komisijos pirmininkė), Prienų rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis bei Prienų kultūros ir laisvalaikio centro (KLC) pagyvenusių liaudiškų šokių kolektyvo vadovė ir choreografė bei Prienų KLC direktoriaus pavaduotoja Ligita Gedminienė.

 

Paaiškėjo, kad šokį „Polka dribsiukas“, komisijos nuomone, geriausiai sušoko Ieva Tamulynaitė ir Vakaris Marčiulaitis (pradedantieji, Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, vad. Dovilė Šatienė).

Šokius „Latrišas“ „Žydelka“ „Ką tu teci“ „Kadagys“ – Kamilė Žliobaitė ir Lukas Surginas (pradedantieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. Jadvyga Beikauskienė), „Vilties valsą“ – Karolina Bernatonytė ir Nojus Lapienis (pradedantieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. Jadvyga Beikauskienė), šokius „Latrišas“ „Rolenderis“ „Vengierka“ – Evelina Raguckaitė ir Lukas Černauskas (pažengusieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. Jadvyga Beikauskienė), o „Pabėgėlį“ gražiausiai sutrepsėjo Raminta Celiešiūtė ir Žilvinas Valaitis (pažengusieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. Jadvyga Beikauskienė).

 

Po ilgų ir daug šokėjų prakaito pareikalavusių varžytuvių paaiškėjo, kad Prienų krašto garbę Šiauliuose jau gegužės 14 d. gins Mingailė Skiečiūtė ir Erikas Andriušis (patyrusieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija), Evelina Raguckaitė ir Lukas Černauskas (pažengusieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija), Viktorija Celiešiūtė ir Vytautas Dimaitis (pradedantieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija), Kamilė Žliobaitė ir Lukas Surginas (pradedantieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija), Austėja Siniavskytė ir Audrius Kazakevičius (pradedantieji, Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, vad. Alma Liutkienė).

 

Šokėjams varžytuvėse talkino Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro instrumentinė grupė – Aurelija Bareišienė (armonika), Daiva Akelaitienė (lamzdelis), Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė (būgnas).

 

Visus šokėjus nudžiugino LR Seimo narių Andriaus Palionio bei Vytauto Kamblevičiaus prizai bei padėkos. Pertraukos metu vaikai gardžiavosi gausiomis vaišėmis bei LR Seimo nario A. Palionio dovanotu dideliu „Patrepsynės“ tortu. LR Seimo nariai nepamiršo padėkoti ir vaikus varžytuvėms paruošusiems vadovams, labai daug prie rajoninio turo organizavimo prisidėjusioms Daliai Venckienei, Raminta Grėbliauskienei bei Veiverių KLC direktorei Virginijai Mitrikevičienei.

 DSC_4462

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close