,,Vaiko saugumas automobilyje – tėvų atsakomybė“

Siekdami atkreipti dėmesį į vaikų saugumą automobiliuose Prienų r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato pareigūnais, balandžio mėnesį vykdys akciją ,,Vaiko saugumas automobilyje – tėvų atsakomybė“. Akcija bus vykdoma Prienų miesto lopšelių-darželių teritorijose, kur tėvams ir vaikams bus dalinamos spalvinimo knygelės/atmintinės, primenančios vaiko vežimo automobilyje taisykles.

Kad išvengtumėte nelaimės

Niekada netvirtinkite kūdikio kėdutės – nešioklės ant priekinės sėdynės, jeigu automobilyje yra oro pagalvės. Jos gali sunkiai sužaloti ar net užmušti kūdikį.

Visada naudokite automobilinę kėdutę, tinkančią Jūsų vaikui pagal svorį ir amžių.

Nekiškite nieko po kėdutėje sėdinčiu kūdikiu.

Jeigu Jūsų vaikas turi per daug erdvės judėti, pabandykite stipriau įtempti saugos diržus arba naudokite mažesnę kėdutę.

Nepirkite naudotų saugos kėdučių. Jūs nežinote, ar ji nebuvo patekusi į eismo įvykį ir ar atitinka dabartinius saugumo reikalavimus.

Jeigu ant priekinės sėdynės Jūs vežatės vyresnį vaiką (sėdintį kėdutėje važiavimo kryptimi), atstumkite ją kaip įmanoma toliau nuo priekinio automobilio stiklo.

Įsitikinkite, kad saugos diržai prigludę prie vaiko.

Nepalikite vieno vaiko automobilyje, nesvarbu karštą ar vėsią dieną.

 

Vaikų vežimo automobilyje taisyklės

  Žemesni kaip 135 cm ūgio vaikai lengvuoju ar krovininiu automobiliu vežami

prisegti jų ūgiui ir masei pritaikytomis vaikų prisegimo sistemomis pagal gamintojo nurodytą dydžio intervalą ir didžiausią vaiko masę arba šias grupes:

Clipboard05

Clipboard14

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close