Sausio 12 d. Vilniuje buvo organizuotas tradicinis tarptautinis XXII bėgimas simboliniu gyvybės ir mirties keliu, skirtas atminti žuvusiesiems už Lietuvos laisvę1991 m. sausio 13 d.

Bėgimo startas buvo duotas 12 val. Buvo bėgama nuo Antakalnio kapinių iki televizijos bokšto. Bėgo kariai, mokiniai, jaunieji šauliai, šauliai ir visi kiti asmenys, norėję pagerbti žuvusiuosius. Trasa driekėsi Vilniaus gatvėmis, kur tuo metu eismas buvo sustabdytas. 10 km trasa neišgąsdino ir senyvo amžiaus žmonių, kurie taip pat gausiai dalyvavo bėgime.

Smagu, kad bėgikų būryje buvome ir mes, Prienų rajono 6-osios kuopos šauliai iš Prienų ir Jiezno gimnazijos. Greičiausieji distanciją įveikė per pusvalandį, o kitiems prireikė visos valandos. Visi, įveikę distanciją, buvo apdovanoti atminimo medaliais, pavaišinti karių virta arbata ir bandelėmis.

 

Deivydas Bartuševičius,

Jiezno gimnazijos jaunasis šaulys

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close