Periodinę spaudą daugiausia prenumeruoja kaimo gyventojai

Lietuvos pašto duomenimis, daugiau nei du trečdaliai – 72 proc. spaudos leidinių pernai buvo pristatoma kaimo gyvenamųjų vietovių prenumeratoriams. Prenumeruojamus spaudos leidinius daugiausia skaitė Kauno regiono gyventojai, mažiausiai – Klaipėdos krašto žmonės.

„Spaudos leidinių prenumerata – viena iš populiariausių Lietuvos pašto teikiamų paslaugų. Nors pastaraisiais metais prenumeruojamų spaudos leidinių kasmet mažėja apie 5–7 proc., gyventojų, kurie per Lietuvos paštą prenumeruoja periodinę spaudą, skaičius išlieka stabilus“, – teigė Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Šiuo metu Lietuvos paštas siūlo beveik 700 įvairių tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse leidžiamų spaudos leidinių. Tarp prenumeruojamos periodikos populiariausi – laikraščiai (nacionaliniai dienraščiai ir regioniniai, rajoniniai laikraščiai), kuriuos skaito net du trečdaliai – 68,5 proc. prenumeratorių. Tuo tarpu prenumeruojamų žurnalų kategorijoje pastaraisiais metais fiksuojamas ženklus mokslo populiarinimo žurnalų augimas.

„Beveik pusė – 46,6 proc. visų prenumeratos užsakymų pernai buvo pateikta per laiškininkus. Gyventojams, ypač gyvenantiems atokesnėse kaimo vietovėse, tai itin patogus būdas užsisakyti mėgstamo leidinio prenumeratą, neišeinant iš savo namų. Taip pat pastebime, kad populiarėja ir internetu teikiami prenumeratos užsakymai.

Išties gyventojams sudarome galimybę rinktis patogiausius prenumeratos užsakymo būdus. Siekiame, kad visiems Lietuvos žmonėms, kad ir kur gyventų – mieste ar kaime, – būtų prieinama spaudos leidinių prenumerata“, – pažymėjo I. Dundulienė.

Gyventojai prenumeruoti spaudos leidinius gali pasirinktam terminui – metams, pusmečiui, ketvirčiui ar vos porai mėnesių. Laikraščiai dažniausiai prenumeruojami 3–6 mėnesiams, žurnalai – metams.

 

Primename, kad užsiprenumeruoti spaudos leidinių galima bet kuriame pašte ar „PayPost“ skyriuje, taip pat per laiškininkus. Gyventojų patogumui prenumeratos užsakymai priimami ir internetiniame tinklalapyje www.prenumeruok.lt bei telefonu 8 700 55 400.

 Lietuvos paštas (1)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close