Birštono šachmatininkai iš Alytaus grįžo su apdovanojimais

Praėjusį sekmadienį, kovo 13 dieną, 11 Birštono šachmatų būrelio narių dalyvavo Alytuje vykusiame „Greitųjų“ šachmatų turnyre „LR Seimo nario Juliaus Sabatausko taurė 2016“. Penki iš jų grįžo su apdovanojimais.

Aukščiausią įvertinimą gavo Robertas Traškinas, kuris absoliučioje įskaitoje užėmė 2 vietą, nusileisdamas tik žinomam šachmatų meistrui Ryčiui Šalengai.

Danutė Urbonavičiūtė bendroje įskaitoje buvo 7, o tarp moterų užėmė 1 vietą. Jonas Džervus bendroje įskaitoje buvo 13, o tarp veteranų laimėjo 3 vietą.

Gimnazijos vienuoliktokas Linas Andriekus bendroje įskaitoje buvo 21, o tarp jaunuolių užėmė 3 vietą. Šeštokė Gabija Žuvininkaitė bendroje įskaitoje buvo 48, o merginų grupėje užėmė 3 vietą.

„Šachmatų turnyras vyko Alytuje, Dzūkijos pagrindinėje vidurinėje mokykloje. Šioje mokykloje šachmatams skiriama daug dėmesio, o nuo šių metų įvestas privalomas šachmatų mokymas. Kalbama, kad netrukus ši patirtis turėtų būti įgyvendinama ir kitose mokyklose“, – sakė Birštono šachmatų būrelio treneris Kazys Lukošius.

 

Kovo 11-osios turnyro nugalėtojai

Treneris informavo, kad šiais metais velykinio turnyro nebus, nes neseniai pasibaigė turnyras, skirtas Kovo 11-ajai, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Sujungus abi lygas, pirmas dvi vietas laimėjo Robertas Travkinas ir Danutė Urbonavičiūtė, antrą vietą užėmė Kazimieras Senavaitis, o trečią – Justas Martusevičius.

Trečioje lygoje pirmoji vieta atiteko Tadui Andriekui, antroji – Gabijai Žuvininkaitei, trečioji – Aleksui Kimbirauskui. Šie laimėtojai buvo apdovanoti medaliais.

IV lygoje žaidę pradedantieji gavo dovanėles ir diplomus. Pirmą vietą laimėjo Benas Kemeklis, antrą – Austėja Stašaitytė, o trečią – Deimantė Džervaitė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close