Veiveriuose Kovo 11-oji paminėta be žiūrovų

Kovo 10 d., Veiverių šaulių namuose vyko Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro organizuota viktorina skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti „Kalbu, rašau, skaitau lietuviškai“.

 

Viktorina organizuota vainikuojant, visą mėnesį, nuo Valstybės atkūrimo dienos iki Nepriklausomybės atkūrimo dienos, minimas lietuvių kalbos dienas.

 

Susirungti viktorinoje panoro trys komandos iš Veiverių krašto. Kiekvieną komanda turėjo raštu pateikti atsakymus į klausimus, susijusius su lietuvių kalba, gramatika, literatūra. Viktorina vyko trimis – vis sunkesniais etapais. Iš viso visos komandos turėjo atsakyti į 23 klausimus, kurių atsakymams galėjo skirti vieną arba pusantros minutės laiko.

 

Viktorinos dalyviai turėjo prisiminti ne tik rašybos taisykles, įvairių gramatikos elementų pavadinimus ir jų pavyzdžius, bet ir žymiausių Lietuvos rašytojų kūrinius – „Marti“, „Metai“.

 

Balsus skaičiavo ir iškilusius klausimus sprendė komisija: Veiverių seniūnas Vaclovas Ramanauskas, laikraščio „Naujasis Gėlupis“ redaktorius Mantvydas Prekevičius bei seniūnijos kaimynystėje esančios Plutiškių gimnazijos vienuoliktokė, įvairių konkursų nugalėtoja Akvilė Elžbieta Aleinikovaitė.

 

Suskaičiavus visus rezultatus paaiškėjo, kad vos porą taškų nuo antrosios vietos nugalėtojų atsiliko ir trečiąją vietą užėmė Veiverių Tomo. Žilinsko gimnazijos komanda Gabrielė Kveragaitė, Edita Kamarauskaitė, Simona Aukštakalnytė, Gediminas Ardinskas ir Diana Tutlytė.

 

Geresnes lietuvių kalbos žinias parodė brandesnė Skriaudžių bendruomenės pirmininkė Virginija Naudžiūtė, Skriaudžių šv. Lauryno parapijos klebonas Arūnas Simonavičius, bendruomenės nariai Vaidas Mitrikevičius, Loreta Mitrikevičienė ir Jūratė Naujokienė. Jie užėmė antrąją vietą.

 

Na, o dar keliais taškais varžovus aplenkė ir geriausias lietuvių kalbos žinias viktorinoje parodė Skriaudžių pagrindinės mokyklos komanda: Renata Liagienė, Neringa Sincevičienė, Alma Kiškienė, Ilona Miklaševičienė ir Vilma Pučkienė.

 

Visi dalyviai buvo apdovanoti Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro bei laikraščio „Naujasis Gėlupis“ įsteigtais prizais. Visiems dalyviams nuotaika savo dainomis skaidrino Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos merginų vokalinis kvartetas (vad. Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė): Paulina bei Faustė Simonavičiūtės, Mingailė Skiečiūtė ir Greta Krušinskaitė bei Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalo studijos „Cukraus pudra“ atlikėjai Raminta Grėbliauskienė, Monika Grėbliauskaitė, Rūta Ulevičiūtė, Rūta Naujokaitė ir Dominykas Šimonis.

 

Tiesa, labai gaila tačiau palaikyti viktorinos dalyvių, patys pasitikrinti žinias bei paklausyti nemokamo Lietuvoje jau gerai žinomų atlikėjų koncerto neatėjo nei vienas žiūrovas. Nors renginys buvo reklamuojamas ir spaudoje, ir internete, ir Veiverių seniūnijos įstaigų skelbimų lentose, puikia, prieššventine nuotaika džiaugėsi tik renginio dalyviai, organizatoriai bei rėmėjai. Pasak renginyje dalyvavusių kraštiečių, Veiverių krašto gyventojai savo aktyvumu nustebina retai.

 

Pasak pirmą kartą šią viktoriną organizavusios Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro direktorės Virginijos Mitrikevičienės, nors renginys žiūrovų dėmesio nesulaukė, tačiau buvo tai buvo įdomu ir naudinga jos dalyviams. Gali būti, kad kitais metais į ją susirinks ir žiūrovai.

DSC_7090

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close