„Literatūrinė valandėlė“ Jiezno PSPC Slaugos skyriuje Baliui Sruogai – 120. Artimas ir suprantamas.

Vasarį rašytojui Baliui Sruogai būtų sukakę 120 metų. Nors rašytojo gyvenimas baigėsi sulaukus vos 51-erių metų, jo kūrybinis palikimas didžiulis: išleista 17 tomų Raštų, kuriuose eilėraščiai, poemos, dramos, prozos veikalai, vertimai, kritikos straipsniai. Tačiau vienas iš labiausiai žinomų kūrinių yra romanas „Dievų miškas“, pagal kurį yra sukurtas ir vaidybinis filmas.

Baliui Sruogai buvo skirta ir tradicinė, visada laukiama  „Literatūrinė valandėlė“, vykusi vasario 25 d. Jiezno PSPC Slaugos skyriuje, kurio gyventojai kartu su bibliotekininkėmis Vilma ir Sigute prisiminė rašytojo gyvenimą ir kūrybą, klausėsi kūrinių ištraukų. Pasirodo, kad visiems, dalyvavusiems „Literatūrinėje valandėlėje“, šis rašytojas labai gerai žinomas, jo kūriniai mėgstami, skaitomi.

Mirtina tyla tvyrojo klausantis ištraukų iš „Dievų miško“ – taip įtaigiai, tikroviškai ir skausmingai romane vaizduojamos kalinių kančios, į pasakojimą įpinant ir gilių filosofinių pamąstymų, ir sarkastiško juoko… Ne vienas iš Slaugos skyriaus senjorų ir patys yra patyrę, kas yra gyvenimas lageriuose, yra girdėję dar gyvų Štuthofo koncentracijos stovyklos kalinių liudijimų, todėl romanas „Dievų miškas“ ir jo autorius Balys Sruoga – artimas ir  suprantamas. Renginio dalyviai, pasiklausę skaitomų romano ištraukų, dar ilgai dalinosi  prisiminimais apie baisų gyvenimą lageriuose, nes ir naciai, ir sovietų valdžia daugelį privertė tai patirti.

4546

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close