Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektorius lankysis Kazachstano kariniame vienete

Kovo 1-4 d. Jungtinio štabo Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės skyriaus atstovas Jungtinių Amerikos Valstijų vadovaujamos inspekcinės grupės sudėtyje lankysis Kazachstane. Ginkluotės kontrolės inspektoriai atliks 37-oje desanto šturmo brigados, dislokuotos Taldykorgano mieste, vertinamąjį vizitą pagal 2011 m. Vienos dokumentą.
Tarptautinė ginkluotės kontrolės inspektorių grupė Kazachstano brigados vado pranešimo metu turės galimybę gauti informaciją apie dalinyje tarnaujančio personalo skaičių, pagrindinių ginkluotės ir kovos technikos sistemų tipus ir kiekį, taip pat galės apžiūrėti jų pavyzdžius. Inspektoriai taip pat susipažins su Taldykorgano mieste dislokuoto dalinio kasdienine veikla, lankysis pagrindiniuose brigados padaliniuose ir bendraus su ten tarnaujančiu personalu.
Vadovaudamiesi 2011 m. Vienos dokumento nuostatomis ir vertinamojo vizito metu gauta informacija, ginkluotės kontrolės inspektoriai parengs ir išplatins Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą, kurioje pateiks tarptautinių sutarčių ginkluotės kontrolės srityje reikalavimų vykdymo vertinimą.
2011 m. Vienos dokumentas įpareigoja ESBO priklausančias valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą kiekį kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.
Remiantis 2011 m. Vienos dokumentu, kiekviena ESBO priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti valstybė nevykdo neteisėtos karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ir ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.
Šiemet Lietuvos kariuomenės atstovai jau lankėsi Rusijoje, o paskutinį kartą Kazachstano kariuomenės vienetus inspektavo 2014 metais.

KAM

LT inspekcija Kazachstane 2014 m. LK GKS archyvo nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close