Gimnazistų pažintis su „Vytauto“ komandos krepšininkais

Vasario 12 d. Birštono gimnazijos mokiniai laukė atvykstančių į susitikimą Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos krepšininkų. Aktų salė buvo pilnutėlė, visų akys krypo į duris, pro kurias turėjo pasirodyti aukštaūgiai vyrai. Jie daugeliui vaikų ir jaunimo atstovams gerai pažįstami, netgi tapę jų numylėtiniais bei sektinais pavyzdžiais.

 

Krepšininkai ir jų treneris Virginijus Šeškus buvo pasitikti plojimais. Aukštaūgiai jaunuoliai įsitaisė ant scenos, kad būtų gerai matomi, kad mokiniai galėtų juos pažinti ir užduoti rūpimus klausimus.

„Vytauto“ komanda, jos pradžia bei didžiausi pasiekimai buvo pristatyti vaizdo medžiagoje. Vėliau moksleiviams buvo pateikti klausimai apie „Vytauto“ komandą. Atsakiusieji į klausimus buvo apdovanoti vertingomis dovanomis ir suvenyrais. Renginio vedėjas klausė: „Koks buvo pirmasis šios komandos pavadinimas, kai jie tik pradėjo žaisti?“, „Kuriais metais komanda pasivadino „Vytautu“?, „Kada Prienų ekipa debiutavo Eurolygoje?“, „Kokią komandą nugalėjo 2014 m. finalinėse varžybose?“ ir kt. Mokiniai atspėjo, kad jauniausias komandos žaidėjas yra Kajus Otmanas, o vyriausias – Darius Šalenga. Daugelis mokinių, ypač besidominčių krepšiniu, teisingai atsakė į klausimus ir pelnė atminimo dovanas.

„Vytauto“ komandos treneris V. Šeškus gimnazijos bendruomenę pakvietė nemokamai pasižiūrėti šeštadienį, vasario 13 d. Prienų arenoje vykstančių rungtynių.

Gimnazijos direktoriui Alvydui Urbanavičiui kaip atminimo dovana buvo įteiktas krepšinio kamuolys.

Susitikime su krepšininkais dalyvavę gimnazijos 5–8 klasių mokiniai (beje, ir mokinės) klausė, ką valgo L. Kisielius, kad taip taikliai mėto į krepšį, koks jo batų numeris. Mokiniai negailėjo patarimų ir pačiam V. Šeškui – mažiau rėkti ant žaidėjų, stengtis, kad jie darytų mažiau techninių pražangų.

Po šilto susitikimo aktų salėje tolimesnės diskusijos jau vyko sporto salėje. Mokiniai kartu su profesionaliais krepšininkais išbandė savo taiklumą. Taigi, ir patys „Vytauto“ krepšininkai įsitikino, kad tarp Birštono gimnazijos mokinių yra nemažai perspektyvių sportininkų, kurie gali būti jų pamaina.

Mokiniams labai patiko bendrauti su krepšininkais, mėtyti baudas, išgirsti pastabas ir pagyrimus. Iš tikrųjų tai buvo labai gražus ir šiltas susitikimas, kuris paskatins ne vieną pamėgti šį žaidimą.

DSCF1123

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close