„Kaišiadorių paukštyno“ parduotuvėse prekiaujama tik šviežia lietuviška vištiena

Kiekviena šeimininkė nori kuo skaniau ir įvairiau gaminti maistą, o kad jis būtų kokybiškas ir naudingas, reikalingi šviežūs ir kokybiški produktai. Vištiena – antra pagal populiarumą mėsa, kurios kiekvienas Lietuvos gyventojas per metus vidutiniškai suvalgo apie 26 kg. Ji tinkama daugeliui patiekalų ruošti, yra maistinga ir lengvai virškinama, lyginant su kitos rūšies mėsa.

Tačiau perkant vištieną reikėtų žinoti keletą dalykų. Visų pirma, derėtų atkreipti į gamintoją ir prekybininkus, kad būtumėte tikri, jog perkate kokybišką produktą. Be to, reikia žinoti, kad vištiena yra labai greitai gendanti mėsa, todėl jos laikymo sąlygos ir paruošimo būdas yra taip pat labai svarbūs.

Kad įsigytumėte kokybišką vištieną ir jos produktus, visuomet pasidomėkite gamintoju, atkreipkite dėmesį į galiojimo termino nuorodą „Tinka vartoti iki…“ Kad neapsiriktumėte, vištieną pirkite tik patikimose prekybos vietose, skaitykite etiketes. Jose pateikta svarbiausia informacija: gamintojas, tinkamumo vartoti terminas ir laikymo sąlygos. Jei abejojate produkto kilme, visuomet galite paprašyti prekybininko parodyti produkto įsigijimo dokumentus.

Trumpiausias kelias nuo gamintojo iki vartotojo

Visoje Lietuvoje įsikūrusiose firminėse „Kaišiadorių paukštyno“ parduotuvėse prekiaujama tik Lietuvoje užaugintų viščiukų mėsa. Produktai į parduotuves gabenami paties paukštyno transportu, kuris yra pritaikytas vežti greitai gendančius produktus. Kaip pasakoja UAB „Kaišiadorių paukštyno mažmena“ parduotuvės, esančios Prienuose, vedėja Jūratė Riliškienė, asortimentas formuojamas atsižvelgus į nuolatinių pirkėjų pageidavimus ir populiariausių prekių sąrašą. „Vištienos produktus užsakome beveik kiekvieną dieną, produktai nuo paukštyno gamybos iki parduotuvės atkeliauja greitai. Paprastai tam neprireikia net 12 valandų, tad mūsų pirkėjai visuomet perka šviežius produktus“, – atvirauja parduotuvės vedėja.

Kaip nustatyti vištienos šviežumą?

Vištiena ir jos produktai yra greitai gendančios prekės, kurioms griežtai reglamentuojama laikymo temperatūra. Vištiena turi būti laikoma ne aukštesnėje kaip +4 C temperatūroje, smulkintos vištienos laikymo temperatūra neturi viršyti +2 C, subproduktams ji negali būti aukštesnė kaip +3 C, vištienos pusgaminiai nepakeis savo kokybinių savybių, jei laikysime juos ne aukštesnėje kaip +4 C temperatūroje, termiškai apdorotiems gaminiams leidžiama laikymo temperatūra 0 – +6 C.

Nustatyti vištienos šviežumą galime pasitelkdami savo jusles. Visų pirma įvertinkime išvaizdą: šviežia atšaldyta mėsa yra stangri, jos raumeninis audinys elastingas. Patikrinti, ar mėsa yra tinkama vartoti, visai nesunku – tereikia mėsą įspausti pirštu. Duobutė turėtų tuoj pat išsilyginti.

Taip pat įvertinkite kvapą: pradedanti gesti mėsa išskiria specifinį kvapą – jis aiškiai juntamas pauosčius neįpakuotą produktą. Net ir vos juntamas kvapas įspėja apie vartojimui nebetinkamą produktą.

Mėsos šviežumą galima nustatyti ir pagal spalvą: šviežios vištienos spalva yra šviesiai rausva, šlaunelių mėsa šiek tiek tamsesnė. Laikant mėsą aukštesnėje, nei nurodyta, temperatūroje ar ilgiau, nei nurodytas tinkamumo vartoti terminas, jos paviršius papilkėja arba geltonuoja, ji darosi lipni. Tokia mėsa vartojimui taip pat nebetinkama.

Pirkėjų lojalumas

Kad „Kaišiadorių paukštyno“ parduotuvėse apsiperkantys Prienų gyventojai visuomet galėtų rasti tų produktų, kurių jiems reikia, parduotuvės personalas išklauso jų pageidavimus, nuolat atlieka pirkėjų apklausas.

Apklausos parodė, kad 40 proc. kalbintų firminių parduotuvių pirkėjų „Kaišiadorių paukštyno“ parduotuvėse lankosi, nes juos tenkina prekių kainos ir asortimentas. Kas trečias pirkėjas per apklausą sakė, kad šiose parduotuvėse visuomet randa šviežią ir kokybišką prekę, kas ketvirtas apsilanko, nes parduotuvė yra jiems patogioje vietoje.

Lietuvoje šiuo metu yra 41 „Kaišiadorių paukštyno“ firminė vištienos parduotuvė. Jose pirkėjams pateikiamas plačiausias vištienos produktų asortimentas vienoje vietoje, o to pasigendama kitose prekybos vietose. Vitrinose pateikti šviežios vištienos produktai (krūtinėlė, sparnelių dalys, blauzdelės, šlaunelės, vištienos faršas), taip pat įvairūs jau marinuoti pusgaminiai bei gaminiai (dešrelės, virtos dešros, karštai rūkytos vištienos dalys, paštetai). Šie produktai gaminami iš Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynuose išaugintų mėsinių viščiukų mėsos. Valdydami visą procesą nuo paukščio auginimo iki galutinio produkto paukštynų darbuotojai užtikrina aukštą kokybę kiekviename žingsnyje, todėl vartotojus pasiekia tik patys geriausi produktai.

Nors lietuviai yra ištikimi tradicijoms ir įprastiems patiekalams, pastarųjų metų tendencijos rodo, kad vis daugiau žmonių mėgsta eksperimentuoti, išbandyti naujus skonius. Jei nežinote, kaip pasigaminti kurių nors iš vištienos produktų, galite pasiteirauti pardavėjų. Jos visuomet patars ir pasidalys gardžiausiais receptais.

DSC_0130

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close