Lietuvos valstybės atkūrimo dienos šventinis minėjimas Veiverių seniūnijoje

2016 m. vasario 14 d. sekmadienį Veiverių Šv. Liudviko bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios. Po šv. Mišių vyko Vasario 16-osios šventinis minėjimas-koncertas „Dainuoju Lietuvai“. Visus susirinkusius su švente pasveikino Veiverių seniūnas Vaclovas Ramanauskas.

Koncerte dalyvavo Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro kolektyvai: ansamblis „Kanklės“ (vadovė Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė) ir Vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Kankliukai“ (vadovė Dalia Venckienė).

Ansambliečiai pasidalino prisiminimais apie Lietuvos istoriją, skaitė garsių Lietuvos poetų J. Marcinkevičiaus, J. Degutytės, B. Brazdžionio eiles.

Koncerte skambėjo tradicinių suvalkietiškų kanklių muzika, ilgesingos lamzdelio melodijos, patriotinės tematikos dainos „Už žalių miškelių“, „Kalniškės mūšis“, „Yra šalis“, „Kur aisiu, aisiu“. Visi kartu su šv. Mišių dalyviais koncerto pabaigoje sudainavome „Giedu dainelę, savo giesmelę“ (kun. A. Baranausko tekstas).

Istorija nesirenka datų. Datas pasirenka pati valstybė. Lietuva vienintelė Europoje turi net tris valstybines šventes: Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, Liepos 6 d. – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

Šakotas Lietuvos istorijos medis tvirtai po savo šakomis saugo istorinę atmintį, kurią amžių amžiais bandė ištrinti užkariautojai. O lietuviai vis kovojo už savo laisvę, valstybingumą, nepriklausomybę.

Lietuva! Tavo laisvės kelias į mūsų laikus ilgai vingiavo. Tą laisvės kelią Lietuvos visi atminkim! Švenčiausią vardą LIETUVA visi branginkim!

Dalia Venckienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close