„Žiburiečiai“ šimtadieniu paskelbė savo pavasarį (GALERIJA)

Šimtadienis – bene labiausiai laukiama abiturientų šventė, kai jie visi dar tokie vienodai gražūs su mokyklinėmis uniformomis; kai nė vienas dar nejaučia streso dėl egzaminų; kai norisi džiaugtis kartu, dūkti ir šėlti. Diena, kurios nelydi ypatingas graudulys, tėvelių liūdesio ašaros – tik šypsena. Turbūt tai pati džiaugsmingiausia, kūrybiškiausia ir bendruomeniškiausia šventė, nes jai ruošdamiesi Jūs, Abiturientai, ypatingai suartėjote, susidraugavote, pažinote bendramokslius galbūt geriau, nei per ketverius ir daugiau metų mokykloje.

Pavasariui lipant ant kulnų, vasario 26 d., Prienų „Žiburio“ gimnazijos 92-osios laidos abiturientai jau paskelbė savo pavasarį – šimtadienio švente. Lyg paukščiai jie suskrido į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą, pripildydami erdves jaunatviško šurmulio ir klegesio. Kartu pabūti, pasidžiaugti su švenčiančiais sugužėjo pilnutėlė salė tėvelių, mokytojų, draugų, svečių.

Nuskambėjus gimnazijos himnui, prasmingą šventinę prakalbą pasakė „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Šneiderienė. Ji pabrėžė, kad šimtadienis – tai laiko ženklas, žymintis nerūpestingų dienų mokykloje akimirkas, kurios leis parodyti, kaip mokiniai užaugo per 18–19 metų, ir palinkėjo abiturientams mėgautis šia ypatinga akimirka, jausti ją, įsiminti, kad ir po 100 metų, kai susitiksią, galėtų vienas kitam pasakyti: „Ar tu prisimeni, kaip mes tada…“

Su gėlėmis ir dovanomis abiturientų pasveikinti atvyko Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, administracijos direktorius Egidijus Visockas, administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, LR Seimo narys Andrius Palionis, LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius. Svečiai linkėjo abiturientams visas 100 dienų gyventi neskubant, rimtai ir atsakingai, džiaugtis, mokytis ir visa tai daryti prasmingai, suaugusiems – tėvams ir mokytojams – padedant. O Tarybos narys Jonas Vilionis palinkėjimą gerai išlaikyti artėjančius egzaminus, pasirinkti žemdirbiškas profesijas užbaigė žaismingai eiliuotai: „…ir baigus mokslus pasiryžti į Prienų rajoną sugrįžti.“

Pasveikinti abiturientų atvyko ir jaunieji gimnazijos „seimūnai“. Gėlių vainikais ir padėkos žodžiais jie papuošė Gimnazijos mokinių seime aktyviai besidarbavusius abiturientus bei buvusį GMS prezidentą, šventės vedėją Domantą Milaševičių.

Sveikindami trečiokai linkėjo abiturientams pasitikėti savimi, per gyvenimą žengti su šypsena veide ir daina širdyje, o prisiminimui dovanojo laikrodį, kuris padės skaičiuoti ne tik dienas iki pirmojo egzamino, bet ir primins gražiausias dienas.

Kokia būtų abiturientų šventė neprisiminus mokytojų, padėjusių žengti pirmuosius žingsnius įvairiose miesto ir kaimo mokyklose? Pradinių klasių mokytojos taip pat atvyko pasidžiaugti ir pasigėrėti savo „mažaisiais“ vaikais: vienos – išsaugojusios buvusių ketvirtokėlių darbelius, kitos – parašiusios po laiškelį kiekvienam suaugusiam. Ir visos kartu linkėdamos būti drąsiems ir stipriems, augti aukštyn ir aukštyn, stiprėti, tvirtėti ir niekada nepalūžti.

„Mokytojas, sugebantis įkvėpti mokinius nors vienam geram poelgiui, nors vienam puikiam eilėraščiui, padaro daugiau, nei tas, kuris mūsų atmintį užpildo daugybe pagal pavadinimą ir formą suklasifikuotų daiktų“, – tokie prasmingi žodžiai ir gėlių žiedai buvo skirti visiems salėje buvusiems mokytojams, ugdantiems gabius, kūrybingus, balsingus gimnazistus.

Kad yra taip – niekas negali prieštarauti. Vienas laidas keičia kitos, o dainuojančių, šokančių, deklamuojančių ir kuriančių gimnazijoje niekaip nemažėja. 92-oji laida taip pat ne išimtis. Savo šventės svečiams ir visiems draugams 92-osios laidos gimnazistai dovanojo puikią dainomis, eilėmis, muzika, puikiomis vaidybinėmis scenomis, liaudies, lotynų ir moderniais šokiais paįvairintą programą apie gyvenimo kelio pasirinkimą, ieškojimus, keliones, nuotykius ir sugrįžimą atgal į tėvynę. Ten, kur geriausia. Programos metu netrūko juoko ir linksmybių, rimtų pamąstymų, po salę skraidančių balionų ir specialiųjų efektų.

Baigdami ilgokai trukusį, bet neprailgusį pasirodymą abiturientai dar kartą padėkojo savo mokytojams, ypač muzikinę programą padėjusiai parengti muzikos mokytojai Romai Ruočkienei, šokius padėjusiems pastatyti vadovams, savo tėveliams.

Tėvelių vardu kalbėjusi už rankos į sceną palydėta abituriento Pauliaus mama Dalė Zagurskienė jaudinosi ir dėkojo mokytojams už žinias bei palaikymą, o savo vaikams linkėjo kantrybės, tvirtybės, nebijoti suklupti. O jeigu taip ir įvyktų – pakilti ir eiti į priekį.

Tikėkime, kad likus 100 dienų iki brandos egzaminų nesuklups nė vienas. O jeigu ir sukluptų – nenusimins, nes visada yra kita galimybė. Svarbu nenuleisti rankų ir galvos. Juk ir patys abiturientai šventės metu sau ir draugams linkėjo atkaklumo ir drąsos pasinaudoti visomis galimybėmis. Nepamirškite to.

Sėkmės 100 dienų kelionėje iki labai svarbaus išbandymo!

DSC_0251

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close