Prienuose nuskambėjo „Sidabriniai balsai“ (GALERIJA)

Vasario 19 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio salėje vyko respublikinio solistų ir vokalinių ansamblių konkurso „Sidabriniai balsai 2015“ rajoninis turas.

 

Kas penkeri metai rengiamame konkurse galima varžytis ne tik dėl geriausio Lietuvos ansamblio ar solisto vardo. Čia kolektyvai gali įgyti ir meninio lygio kategorijas. Kiekvieno konkurso etapo metu komisija pagal balų skaičių Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai rekomenduoja kolektyvui suteikti tam tikrą kategoriją.

 

Konkurse dalyvavo iš viso penki kolektyvai: Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalo studijos „Cukraus pudra“ duetas Virginija Mitrikevičienė ir Raminta Grėbliauskienė, Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro mišrus vokalinis ansamblis „Jieznelė“ (vad. Danguolė Smalskienė), pirmą kartą konkurse dalyvaujantis Pakuonio laisvalaikio salės vokalinis ansamblis (vad. Renata Žibienė), Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalinis ansamblis „Radasta“ (vad. Aurelija Bareišienė) ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centro (KLC) moterų vokalinis ansamblis (vad. Aldona Šyvokienė).

 

Visi atlikėjai turėjo atlikti penkiolikos minučių trukmės pagal konkurso nuostatus pasirinktą repertuarą.

 

Visų atlikėjų pasirodymą vertino komisija: Marijampolės kultūros centro kamerinio choro „Suvalkija“ vadovė, Šv. Cecilijos gimnazijos berniukų ir jaunuolių choro vadovė Virginija Junevičienė, Birštono gimnazijos ir Birštono meno mokyklos muzikos mokytoja metodininkė Toliama Ragienė ir Prienų rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis.

 

Komisijos sprendimu III meninio lygio kategorija rekomenduota suteikti Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro mišriam vokaliniam ansambliui, Pakuonio laisvalaikio salės vokaliniam ansambliui ir Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokaliniam ansambliui „Radasta“. I meninio lygio kategoriją rekomenduota suteikti Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalo studijos „Cukraus pudra“ duetui bei Prienų kultūros ir laisvalaikio centro moterų vokaliniam ansambliui.

 

Komisijos sprendimu į tolimesnį konkurso – zoninį etapą vyks 89 taškus surinkęs Prienų KLC moterų vokalinis ansamblis bei 85 taškus surinkęs vokalo studijos „Cukraus pudra“ duetas. Beje, 2010 metais vokalo studijos „Cukraus pudra“ tercetas tapo konkurso „Sidabriniai balsai“ trečiojo laipsnio laureatais.

 

Jau tradiciniu tapęs konkursas „Sidabriniai balsai“ rengiamas kas penkeri metai nuo 1971 m. Juo siekiama puoselėti kamerinio muzikavimo tradicijas, aktyvinti vokalinio žanro veiklą.

DSC_9613

galerija0906

Vaizdo įrašas: https://www.facebook.com/naujasis.gelupis.3/videos/vb.100006408727979/1722036431353298/?type=3

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close