„Šilagėlė“ sėkmingai pradėjo petankės sezoną

Gegužės 12 d. birštoniečiai dalyvavo Baltijos taurės petankės turnyre, kuris buvo surengtas Šiauliuose, Talkšos ežero pakrantėje. Šiose  varžybose dalyvavo pajėgiausios Lietuvos, Latvijos ir Estijos petankės žaidėjų komandos. „Šilagėlės“ komandoje žaidė Vytautas Gedminas, Vytautas Vaitkevičius ir Gintaras Račkus iš Kauno. Moterų komanda vadinosi „A3-Šilagėlė“, joje žaidė kaunietės Nijolė Burneikienė ir Jolita Lopečiūtė ir šilagėlietė Irma Gedminaitė.

Kaip pasakojo turnyre dalyvavęs Sveikos gyvensenos klubo pirmininkas Vytautas Gedminas, atskirai varžėsi vyrai ir moterys. Vyrai žaidė 4 turus šveicariška sistema, o moterys žaidė rato sistema. Tarp moterų vyko labai atkakli kova. Net keturios komandos iškovojo po keturias pergales ir tik rutulių skirtumas lėmė nugalėtoją.

– Mūsų merginos liko trečios, nors buvo nugalėjusios pirmosios  ir antrosios vietos laimėtojas. Sunkiau sekėsi žaisti turnyro pradžioje, bet kai apsiprato su aikštele, svarbiausius susitikimus laimėjo, – sakė Vytautas Gedminas.
Pirmame ture  „Šilagėlei“ teko susitikti su „Bonitis“ komanda iš Latvijos, kurią nugalėjo 13:6. Šilagėliečius burtai suvedė su gerai pažįstama komanda iš Utenos ,,Vėtra“, kurią jie taip pat įveikė 13:7. Trečiame ture susitiko su Kauno komanda ,,A3“ ir nugalėjo 13:2. Ketvirtame ture susitiko ,,Šilagėlė“ ir ,,Boule 1“ iš Latvijos. Teko pralaimėti latviams 4:13 ir atrankoje tenkintis antrąja vieta. Pirmos dvi komandos pateko į ketvirtfinalį. Latviai pralaimėjo visas trejas rungtynes ir tenkinosi tik 8 vieta. ,,Šilagėlė“ ketvirtfinalyje susitiko su komanda „Valga 1“ iš Estijos, prieš kurią laimėjo 13:6.

– Pusfinalyje teko susitikti su Latvijos komanda „Petank Ikskile“, kuri, nugalėjusi  šeimininkų ,,Dukto“ komandą, turnyre užėmė 4 vietą. Finale susitiko lietuvių komandos ,,Šilagėlė“ ir Utenos „Vėtra“. Finale lengvai nugalėjome 13:4, – džiaugėsi pergale Vytautas Gedminas.

V. Gedminas pastebėjo, kad puikiai visą turnyrą žaidė Gintaras Račkus, kuris daug prisidėjo, kad būtų iškovota pirmoji vieta. Žinoma, jam gerai talkino ir abu Vytautai iš Birštono.

Informaciją parengė Inga Juronytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close