„Ąžuolo“ progimnazija dalyvavo regioninėse FIRST LEGO League varžybose

FIRST LEGO League (FLL) yra pasaulinis LEGO robotikos konkursas, kuriame dalyvauja mokinių komandos daugiau nei iš 80 šalių. Konkursui komandos ruošiasi beveik pusę metų – kiekvienais metais skiriama vis nauja tema, susijusi su pasaulio technologijų aktualijomis. 2015-2016 sezono tema: „ATLIEKŲ KELIAS“. 

Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje Robotikos būrelį lanko 30 mokinių. Dvi grupes sudaro 1-4 klasių mokiniai ir vieną grupę 5-6 klasių mokiniai. Nors būrelis įkurtas prieš pusę metų, vaikai yra žingeidūs, aktyvūs ir jau šiais metais nusprendėme dalyvauti FIRST LEGO League varžybų regioniniame turnyre, kuris vyko Kaune.

Projekto užduotis buvo pasidomėti, kas vyksta su jau nebenaudojamais dalykais, pasiūlyti savo būdą, kaip išspręsti problemą, kuri kyla dėl to, kad esame įsitikinę, jog vienas ar kitas daiktas jau nebegali būti panaudotas.

Iš 10 aktyviausių būrelio narių sudarėme komandą „Ąžuolas“ (mokiniai gali dalyvauti nuo 9-16 m). Varžėmės trijuose robotų turnyro ratuose, projektų pristatymuose ir vertybių konkurse. Besiruošdami projekto pristatymui lankėmės Prienų stambiųjų atliekų surinkimo aikštelėje, kur sužinojome, kaip ir kur surenkami nereikalingi stambūs daiktai, kenksmingos medžiagos, kur jos keliauja toliau. Apsilankėme ir Prienų rajono savivaldybėje. Čia susitikome su Prienų rajono savivaldybės ekologe. Ji papasakojo mokiniams, kur keliauja mūsų miesto išrūšiuotos ir nerūšiuotos atliekos. Mokiniai buvo smalsūs, daug sužinojo ir žinias panaudojo pristatydami paruoštą projektą Kauno regioninėse varžybose.

Daug emocijų ir įtampos patyrėme savo sukurtų robotų atliekamose misijose. Svarbus buvo ir vertybių konkursas, kuris skatina mokinius kurti draugiškai bendradarbiaujant, padedant, paaiškinant jaunesniam draugui.

Apdovanoti medaliais ir diplomais su dar didesniu entuziazmu ruošimės varžybų respublikiniam etapui, kuris vyks Vilniuje kovo mėnesio pabaigoje.

Džiaugiamės, kad Robotikos būrelio veiklos yra patrauklios ir mokinių mėgiamos. Primename visiems besidomintiems, kad progimnazija mokinių priėmimą į Robotikos būrelius organizuoja visus mokslo metus. Tėvelių prašymai registruojami progimnazijos raštinėje. Robotikos būrelių veiklos organizavimo tvarka yra aprašyta ir skelbiama progimnazijos internetinėje svetainėje www.azuolas.prienai.lm.lt skiltyje Teisinė informacija/Teisės aktai/Kitos tvarkos.

 DSCN0214

Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos

Robotikos būrelio vadovė Jūratė Skindzerienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close