Prasideda Lietuvos žiemos konkūrų čempionatas

Šeštadienį, vasario 13 d., „Lietuvos žirgyne“ prasidės ilgiau nei du mėnesius truksiantis Lietuvos žiemos konkūrų čempionatas, kurio metu bus renkami geriausi šalies konkūrinio jojimo raiteliai ir žirgai. Žiemos konkūrų čempionatas, kurį drauge su šalyje veikiančiais žirgynais organizuoja Lietuvos žirginio sporto federacija, šiemet vyks jau 26-ąjį kartą.
 
Žiemos konkūrų čempionate gali dalyvauti visi Lietuvos raiteliai, atitinkantys vienos iš 8 skirtingų dalyvių grupių amžiaus ir kategorijų reikalavimus. Čempionatą sudarys penki etapai, o nugalėtojai ir prizininkai paaiškės susumavus dviejų etapų geriausius rezultatus ir finalinių varžybų rezultatą. Čempionato nugalėtojams atiteks medaliai, taurės bei piniginiai prizai.
 
Kasmet nuo nepriklausomybės atkūrimo vykstančio Lietuvos žiemos konkūrų čempionato tikslas yra apdovanoti pajėgiausius raitelius bei geriausius žirgus, didinti jų profesionalumą ir populiarinti šią sporto šaką. Remiantis čempionato rezultatais, sudaromi sportininkų reitingai ir galimybė atstovauti Lietuvai bei pasirodyti tarptautinėje konkūrų aikštėje pirmiausiai atitenka esantiems lentelės viršuje“, – teigia Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.
Pirmojo etapo varžybose, kurios vyks Vilniaus r., Riešėje esančiame „Lietuvos žirgyne“ padalinyje, ruošiami penkių rungčių konkūrai. Juose skirtingi raitelių ir žirgų duetai turės kuo greičiau ir be klaidų įveikti kliūčių maršrutus. Minint vasario 16-ąją, čia organizuojama jau tradicine tapusi „Nepriklausomybės taurės“ rungtis, kurioje kliūtys bus aukščiausios: jaunimo kategorijai priklausantys raiteliai turės įveikti iki 130 cm, o suaugusiųjų – iki 135 cm aukščio kliūtis. 
 
„Būdami Lietuvos žirginio sporto federacijos nariais, turime galimybę bendradarbiauti ir rengti nacionalines konkūrų varžybas. Tikimės, kad erdvūs maniežai, tarptautines taisykles atitinkančios aikštės bei profesionalus teisėjavimas padės užtikrinti, jog mūsų padaliniuose rengiami čempionato etapai vyks sklandžiai, o dalyviai bus pasirengę pademonstruoti puikius rezultatus“, – apie pasiruošimą čempionato etapams pasakoja Žilvinas Tomas Badikonis, didžiausio šalyje žirgyno „Lietuvos žirgynas“ direktorius.
DSC_5149
 
Planuojama, kad šiais metais pirmajame Lietuvos žiemos konkūrų čempionato etape įvyks apie 150 startų, o išvis čempionate dalyvaus 200 raitelių ir žirgų duetų. Žirginio sporto atstovai pastebi, jog varžybose dalyvauja vis daugiau vaikų su poni klasės žirgais, kiekvienais metais proporcingai didėja ir profesionalų, ir mėgėjų skaičius. Neretai, iš pradžių tik pramogai jodinėję ir dalyvavę konkūrų varžybose, raiteliai pradeda profesionaliai užsiimti žirginiu sportu.
 
Tolesni Lietuvos žiemos konkūrų čempionato etapai:
Antrasis etapas – kovo 19 d. „Lietuvos žirgyne“ (Riešė, Vilniaus r.);
Trečiasis etapas – kovo 26 d. sporto klube „Miražas“ (Žačiai, Šiaulių r.);
Ketvirtasis etapas – balandžio 2 d. sporto klube „Miražas“ (Žagarė, Joniškio r.);
Penktasis etapas – balandžio 9 d. „Lietuvos žirgyno“ filiale „Nemuno žirgynas“ (Šilgaliai, Pagėgių r.).
 
Čempionato finalas vyks balandžio 23 d. Žagarėje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close