Gimtajai kalbai ir meniniam žodžiui neabejingos „Revuonos“ moksleivės

Sausio 21 dieną Prienų „Žiburio“ gimnazijoje vyko lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados rajoninis etapas. Iš įvairių Prienų miesto ir rajono mokyklų susirinko patys stipriausi lietuvių kalbos žinovai, 9–12 klasių mokiniai. Kaip ir kiekvienais metais, mokiniai turėjo parodyti rašinio rašymo galimybes bei gramatines žinias, literatūros išmanymą, kalbos istorijos pažinimą – antrojoje olimpiados dalyje. 9–10 klasių mokinių grupėje puikiai pasirodė „Revuonos“ pagrindinės mokyklos moksleivės. Pirmąją vietą šioje amžiaus grupėje iškovojo dešimtokė Karolina Banionytė. Mokinė atstovaus Prienų rajonui Palangoje vyksiančioje respublikinėje olimpiadoje. Antrąją vietą laimėjo dešimtokė Aistė Sorakaitė. Mokines olimpiadai ruošė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Vita Pikčilingienė.

Šiek tiek vėliau, sausio 29 dieną, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso rajoninis etapas. Konkurse 5-8 klasių grupėje dalyvavo 11 moksleivių, iš kurių dvi „Revuonos“ mokyklos moksleivės užėmė prizines vietas. Septintokė Monika Janušauskaitė laimėjo 2-ąją vietą (mokytoja V. Pikčilingienė), o penktokė Gabija Stankevičiūtė – 3-iąją (mokytoja V. Kurtuvienė).

Džiaugiamės moksleivių pasiekimais, o Karolinai linkime sėkmės respublikinėje olimpiadoje!

 

Vita Pikčilingienė

 men.skait.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close