Prienų r. savivaldybės vadovai susitiko su dvasininkais

Vasario 4 d. Prienų r. savivaldybės meras pakvietė rajono dvasininkus į susitikimą. Susitikime dalyvavo Prienų dekanas, Kristaus Apsireiškimo bažnyčios klebonas J. Baliūnas, Jiezno parapijos klebonas R. Bičkauskas, Veiverių parapijos klebonas K. Vosylius, Skriaudžių parapijos klebonas A. Simonavičius, Išlaužo parapijos klebonas, policijos kapelionas S. Bitkauskas, Balbieriškio klebonas R. Veprauskas, Stakliškių ir Užuguosčio parapijų klebonas G. Mieldažis, Šilavoto klebonas R. Kmitas, Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčios vikaras A. Budrius, taip pat savivaldybės atstovai – mero pavaduotojas A. Marcinkevičius, administracijos direktorius E. Visockas, jo pavaduotoja R. Zablackienė, mero patarėja J. Zailskienė, tarybos sekretorė A. Dargužienė.

Susitikimo metu diskutuota, kaip bendromis jėgomis siekti jaunimo užimtumo. Sutarta paskatinti jaunus žmones aktyviai dalyvauti Pasaulio jaunimo dienose 2016, kurios vyks Krokuvoje (Lenkija). Taip pat aptarti Pasaulio jaunimo dienų viešinimo klausimai ir galimybės paremti vykstančius į šias dienas.

Prienų rajono dvasininkai išreiškė norą dar aktyviau dalyvauti bendruomenių, asociacijų veikloje, kartu vykdyti projektus ir taip skatinti bendruomeniškumą, puošti aplinką.

Meras pakvietė prisidėti ir prie socialinės atskirties mažinimo – padėti šeimoms ir socialiai pažeidžiamiems asmenims galima tik kartu sprendžiant iškilusias problemas.

Diskusijų metų aptarti ir atskiroms parapijoms aktualūs klausimai. Štai Skriaudžių kleboną meras patikino, kad tikrai nesiruošia uždaryti Skriaudžiuose esančio Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro. Kaip tik ieškoma lėšų jį nors kiek paremontuoti, kad visiems besilankantiems būtų jaukiau ir šilčiau. Mero nuomone, kultūros centro administracijos perkėlimas į Veiverių Šaulių namus padės atgaivinti kultūrinę veiklą Veiveriuose ir tikrai netrikdys Skriaudžiuose veikiančių kolektyvų darbo, kultūrinis gyvenimas tik sustiprės – juk seniūnija ta pati.

Taip pat buvo diskutuojama ir apie Jiezno vaikų globos namus ir jų veiklą, vaikų įsivaikinimo bei globojimo galimybes ir artėjančius pasikeitimus.

Tokie susitikimai labai reikalingi ir galėtų vykti dažniau, nes tai puiki proga pasidalinti ir džiaugsmais, ir rūpesčiais.

 

Prienų r. savivaldybės informacija

Susitikimas_160204

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close