Geriausi lietuvių kalbos ir literatūros žinovai – „Žiburio“ gimnazijoje

Naujųjų metų pradžioje mokyklose prasideda olimpiadų maratonas. Sausio 20 dieną į „Žiburio“ gimnaziją net 37 mokiniai iš keturių rajono mokyklų sugužėjo į lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados rajoninį turą. Dalyviai turėjo ne tik parašyti nurodyta tema esė, bet ir atlikti daugybę literatūros ir kalbos užduočių. Atliekant literatūros užduotis, reikėjo atpažinti autorius ir jų kūrinius iš kritikų charakteristikų, nurodyti žanrą, buvo užduočių ir apie rašytojų pasaulėžiūrą, literatūros ir kultūros kryptis. Sunkiausiai įveikiami buvo istorinės gramatikos, dialektologijos klausimai.

Prienų „Žiburio“ gimnazistams pasisekė: jie užėmė net devynias prizines vietas. Pirmąją vietą 9 klasių grupėje laimėjo pirmokės Saulė Kulvinskaitė ir Erika Liniauskaitė (mokytoja Levutė Karčiauskienė), 11 klasių grupėje – trečiokė Augustė Lyberytė (mokytoja Snieguolė Vanžodienė), 12 klasių grupėje – ketvirtokė Sigita Venčaitytė (mokytoja Levutė Karčiauskienė).

Antrąją vietą 9 klasių grupėje laimėjo Eglė Zujūtė (mokytoja Levutė Karčiauskienė), 12 klasių grupėje – ketvirtokė Simona Monkelytė (mokytoja Levutė Karčiauskienė).

Trečioji vieta 9 klasių grupėje atiteko pirmokui Mantui Bubliui (mokytoja Irena Mažeikienė), 11 klasių grupėje – trečiokėms Paulinai Grigaravičiūtei (mokytoja Snieguolė Vanžodienė) ir Gabrielei Glušauskaitei (mokytoja Irena Mažeikienė).

Geriausiai 11 ir 12 klasių lietuvių kalbą ir literatūrą rajone išmano III klasės gimnazistė Augustė Lyberytė (mokytoja Snieguolė Vanžodienė). Ji kovo pradžioje vyksta į respublikinę olimpiadą. Kūrybinio įkvėpimo Augustei.

Snieguolė Vanžodienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

Nuotrauka Miglės Buzaitės, Jovilės Jakonytės

IMG_2774

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close