Prienuose paskelbta gripo epidemija

Gripo epidemija Prienų rajone įsibėgėja. Viena po kitos rajono mokyklos skelbia karantiną. Nuo rytojaus, ugdymo procesas bus sustabdytas jau 6 rajono mokyklose. Penktadienį karantinas paskelbtas ir Pakuonyje.

Anksčiau šią savaitę ugdymo procesą sustabdė Prienų „Revuonos” vidurinė mokykla, kurioje mokinių sergamumas pakilo iki 51%, vakar apie sprendimą stabdyti ugdymo procesą pranešė Jiezno gimnazija ir Išlaužo pagrindinė mokykla. Nuo šiandien, sausio 23 d.. 12 val. ugdymo procesą iki sausio 29 d. (imtinai) stabdo „Žiburio” gimnazija, kurioje sergamumas pasiekė 25%. Nuo rytojaus, sausio 24 d. iki sausio 30 d. (imtinai) ugdymo procesą stabdo ir „Ažuolo” progimnazija, kurioje sergamumas pasiekė 31%. Ugdymo procesą nuo šiandienos iki sausio 25d. (imtinai) stabdo ir Naujosios Ūtos pagrindinė mokykla.

Sausio 20 d., remiantis Kauno visuomenės sveikatos centro Prienų skyriaus raštu dėl didelio sergamumo gripu ir ūmiomis virusinėmis kvėpavimo takų infekcijomis (šiuo metu sergamumo rodiklis 10 tūkst. gyv. 159,9 atvejai) Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius nuo sausio 21 d. paskelbė gripo epidemijos pradžią rajone.

Tuo pačiu įsakymu rekomenduojama atšaukti visus masinius renginius, bei taikyti visas įmanomas profilaktines priemones siekiant sustabdyti epidemijos plitimą.

Taip pat „Naujojo gėlupio” turima informacija, Prienų „Revuonos” vidurinėje mokykloje, dėl didelio mokinių sirgimu minėtomis ligomis yra paskelbtas karantinas.

 

 

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close