Motinos diena – visai šeimai

Motinos dienos minėjimas Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje buvo netradicinis. Vyko „Šeimos šventė“, kurios metu skambėjo mokinių dainos ir gražūs žodžiai ne tik mamytėms, bet ir tėčiams, senelėms, seneliams, broliukams, sesutėms…

Antros klasės mokiniai parodė nuotaikingą spektaklį „Kaip kiškis vilko namus saugojo“, pirmokėliai sveikino mamytes, trečiokai – tėvelius, o ketvirtos klasės mokiniai negailėjo gražių žodžių seneliams, senelėms, broliukams ir sesutėms. Žinoma, renginio dėmesio centre buvo mamytės. Susirinkusius į šventę džiugino linksmos mokinių dainos ir šokiai, kuriuos dovanojo šokių būrelį lankantys mokiniai. Smagu buvo visiems  mokinių piešiniais ir darbeliais išpuoštoje jaukioje salėje.

Antroje renginio dalyje mamoms buvo įteiktos pačių mokinių pagamintos dovanėlės, kitiems svečiams – gėlės, visi susirinkusieji pakviesti į mokytojo A. Nakraševičiaus edukacinį užsiėmimą „Gyvybės stebuklas“.

Praėjusį ketvirtadienį Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokiniai turėjo galimybę savo šventinę programą parodyti ir už mokyklos ribų. Siponių bendruomenės pirmininkė V. Skorodumovienė maloniai pakvietė mokinius į Motinos dienos minėjimą Siponyse. Tai buvo puiki proga ten gyvenančioms Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokinių šeimoms, kurios neturėjo galimybės atvykti į mokyklą, pamatyti renginį. Nors nedidelėje ir jaukioje Siponių bendruomenės salėje nebuvo labai gausu žiūrovų, mokiniams tai buvo nauja patirtis – pasirodyti ne mokyklos scenoje. Programėle džiaugėsi ir čia susirinkę žiūrovai. Ne vienai močiutei  ašara nuriedėjo besiklausant mažųjų aktorių, dainininkų, šokėjų. Bendruomenės pirmininkė dėkojo, linkėjo sėkmės ir padovanojo vaikams skanumynų. 

Mokyklos renginiu visai šeimai buvo siekiama suartinti mokyklos bendruomenę su mokinių šeimomis,  skatinti šiltesnius jausmus santykiuose tarp šeimos narių, priminti, kokie šeimos nariai yra svarbūs vieni kitiems. Ši mokinių surengta Šeimos šventė dar kartą įrodė, kad jautrios akimirkos visus suvienija ir primena, kad šeima – didžiausia vertybė.

 

Jolita Simonaitytė,

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close