Į regioninį meninio skaitymo konkurso etapą keliaus geriausi jaunieji skaitovai

Sausio 29 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje, poeto Justino Marcinkevičiaus memorialiniame kambaryje, kupiname knygų ir poezijos, buvo dar daugiau poezijos. Į Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso rajoninį etapą susirinko didelis būrys jaunųjų skaitovų iš 8 rajono mokyklų: po 11 skaitovų 5–8 ir 9–12 klasių mokinių grupėse bei meninę kompoziciją parengę Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos septintokai, vadovaujami mokytojos Irenos Drižilauskienės.

 

Galima sakyti, kad meninis tekstas yra gražus ir be žmogaus. Tačiau tai ne tas pats, kas meninis skaitymas, pakylėjantis eilėraštį ar meno kūrinį, kuris su kiekvienu žodžiu veriasi kaip gražus reiškinys. Tam reikia ne tik teksto minties (kartais ne vienos) suvokimo, emocinio įsijautimo, bet ir gebėjimo tai atskleisti, atspindėti, kad tuo patikėtų klausytojas. Šiuos ir kitus meniniam skaitymui keliamus uždavinius gebančių išpildyti jaunųjų skaitovų yra labai daug (tai rodo ir konkurso dalyvių skaičius), todėl skaitovus vertinančiai komisijai būna nelengva išrinkti geriausius iš geriausiųjų.

Šiais metais meninio skaitymo konkurso rajoniniame etape dalyvavo 30 mokinių. Renginį vedė viešosios bibliotekos metodininkė Dalia Bredelienė. Švietimo skyriaus vardu jaunuosius skaitovus pasveikino ir sėkmės palinkėjo vyr. specialistė Renata Pavlavičienė.

Konkurso dalyvius vertino komisija: Zigrita Petraitienė – Kauno r. Garliavos Jonučių gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, Rita Mikutavičienė – Kauno r. Garliavos Jonučių progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, Renata Pavlavičienė – Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė, Vilma Skiauterienė – Birštono gimnazijos lietuvių kalbos vyr. mokytoja, Danutė Stankevičienė – Prienų švietimo centro direktorė.

Po konkurso, daug gražių žodžių jauniesiems skaitovams išsakė komisijos pirmininkė Z. Petraitienė, o visi komisijos nariai ypač gyrė „Ąžuolo“ progimnazijos atstovus, atlikusius meninę kompoziciją. Nors visi be išimties mokiniai yra verti pagyrimo už originalumą, kūrybiškumą, meninio žodžio suvokimą, minties raišką, į regioninį etapą komisijos sprendimu keliaus patys geriausieji. Konkurso nugalėtojais, kurie atstovaus Prienų rajonui regioniniame etape, tapo: Jiezno gimnazijos penktokė Viktorija Venzlauskaitė (mokytoja Nijolė Kuliešienė), Prienų „Žiburio“ gimnazijos 3b klasės mokinė Gedvilė Bendaravičiūtė (mokytoja Irena Mažeikienė) bei Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos septintokai (mokytoja Irena Drižilauskienė).

5–8 klasių grupėje antrąsias vietas užėmė: Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos septintokė Monika Janušauskaitė (mokytoja Vita Pikčilingienė), Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos penktokė Viktorija Celiešiūtė (mokytoja Nijolė Mieliauskienė), trečiąsias – Stakliškių gimnazijos 8 klasės mokinė Joana Ditkevičiūtė (mokytoja Edita Valatkienė) ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 5a klasės mokinė Gabija Stankevičiūtė (mokytoja Vytautė Kurtovienė).

9–12 klasių mokinių meninio skaitymo konkurse antrosios vietos atiteko: Prienų „Žiburio“ gimnazijos 4a klasės mokinei Silvijai Acaitei (mokytoja Levutė Karčiauskienė) ir Išlaužo pagrindinės mokyklos dešimtokei Ievai Laurinaitytei (mokytoja Aldutė Klimavičienė), trečioji vieta – Prienų „Žiburio“ gimnazijos 2a klasės mokiniui Liudvikui Juodsnukiui (mokytoja Nijolė Šervenikaitė).

 

Informaciją parengė Roma Sinkevičiūtė

 510b7999-dc60-428e-b83c-e9953461cce7

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close