Sveikuoliai džiaugiasi nuveiktais darbais ir kuria planus ateičiai

Birštono sveikos gyvensenos klubas „Šilagėlė“ yra viena iš gausiausių visuomeninių organizacijų, pasižyminčių aktyvia veikla. Šilagėliečiams daug metų vadovauja sveikuoliškam gyvenimui ir sportui atsidavęs klubo prezidentas Vytautas Gedminas. 139 narius turintis sveikos gyvensenos klubas jau skaičiuoja 16-us aktyvaus gyvenimo metus.

Vasario 2 dieną „Šilagėlės“ klubo nariai susirinko į bendruomenės namus aptarti nuveiktus praeitais metais darbus ir numatyti ateities veiklos gaires. Renginyje dalyvavo Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys, savivaldybės tarybos nariai Juozas Aleksandravičius ir Vytautas Šeškevičius bei sporto centro direktorius Saulius Smailys.

Darbotvarkėje buvo šie klausimai: klubo veiklos ataskaita už 2015 metus; klubo metinė finansinė atskaitomybė; klubo revizoriaus ataskaita ir išvados; klubo 2016 metų veiklos programa; einamieji klausimai (2015 metų jubiliatų pagerbimas) ir klubo narių, svečių pasisakymai, diskusijos.

 

Klubo veikla džiugina

Klubo veiklos ataskaitą už 2015 metus pateikė klubo prezidentas Vytautas Gedminas. Kalbėdamas, kaip klubo nariai vykdė sveikuolišką programą, V. Gedminas pasidžiaugė, kad sveikuoliai dalyvavo daugelyje renginių ir pasiekė gerų rezultatų bei pelnė apdovanojimus. Žiemą sveikuoliai mėgsta būti gamtoje, keliauja į Žvėrinčiaus mišką, žaidžia sportinius žaidimus, kūrena laužą, kalba ir diskutuoja įvairiomis temomis. Beveik kiekvienais metais drąsiausi ir labiausiai užsigrūdinę sveikuoliai dalyvauja Palangoje vykstančiose „ruonių“ maudynėse.

Pavasarėjant sveikuoliai kartu su „Bočių“ bendrijos nariais arba su Lietuvai pagražinti draugija aktyviai dalyvauja talkose, tvarko aplinką mieste, taip pat talkina ir švarinant miškus.

Gegužės mėnesį organizuojama tradicinė Šeimų šventė gamtoje. Jos metu ir mažyliai, ir vyresnio amžiaus žmonės turi ką veikti – sportuoja ir užsiima mėgstama veikla pagal savo jėgas. Praėjusiais metais vaikus džiugino pirataitės pasirodymas, smagu buvo važinėti dviračiais, o kiek linksmybės suteikė ėjimas su žolės slidėmis… Sveikuoliai – draugiški ir išradingi, taip pat mėgsta pasivaišinti gamtoje skania grikių koše ir išgerti žolelių arbatos, kuri kaipmat sugrąžina jėgas.

V. Gedminas pagyrė klubo nares Laurą Makštutienę ir Astą Vaitkevičienę, kurios gerai pasirodė Palangos šventėje „Sportas visiems“ir pasagos mėtymo rungtyje laimėjo prizines vietas. Svarmens mėtymo rungtyje pasižymėjo Kenija Bisikirskienė, o jaunimo grupėje gerai pasirodė Greta Gedminaitė ir Mantas Bubnys.

Vienas iš svarbiausių sporto renginių yra fizinio pasirengimo konkursas „Prezidento taurė“. Reikia priminti, kad pagrindinį prizą – Prezidento taurę – birštoniečiai buvo laimėję tris kartus. Praėjusiais metais šį garbingą pereinamąją taurę iškovojo gerai pasirodę birštoniečių kaimynai Prienų sveikos gyvensenos klubas „Versmenė“.

Nors „Šilagėlė“ šiame konkurse užėmė 4 vietą, tačiau net penki dalyviai laimėjo pirmąsias vietas, dar keletas irgi buvo tarp prizininkų.

Kai kurie sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ nariai puikiai žaidžia petankę. Tarp jų yra ir pats klubo prezidentas V. Gedminas, kuris šiemet debiutavo Europos vyrų rinktinėje ir užėmė 23 vietą. Jam suteikta teisė atstovauti Lietuvai ir pasaulio petankės varžybose. Irma Gedminaitė taip pat yra iškovojusi aukštas prizines vietas, dalyvavusi čempionatuose Lenkijoje su Pauliumi Bagdonavičiumi, turnyre MIX, o šiemet atstovaus Lietuvai ir Europos moterų čempionate.

V. Gedminas pasidžiaugė gražiu bendradarbiavimu su kitomis visuomeninėmis organizacijomis ne tik dalyvaujant talkose, bet ir organizuojant vakarones, sportinius renginius. Klubo prezidentas dėkojo už partnerystę sanatorijoms „Versmė“, „Tulpė“, miesto tvarkymo tarnybai, gimnazijai, savivaldybei, taip pat Birštono parapijos klebonui monsinjorui Jonui Dalinevičiui.

 

Klubo narių pasiūlymai

Po prezidento pranešimo pasisakiusi klubo narė Teresė Murauskaitė pasidžiaugė, kad sveikuolė Nijolė Raiskienė puikiai veda mankštas su jogos elementais „Versmės“ sanatorijos patalpose. Tačiau ji turėjo ir keletą rimtų pasiūlymų: reikia vykdyti, kaip numatyta įstatuose, fizinio pasirengimo testus, įsigyti klubo vėliavą, taip pat atnaujinti ir pradėti minėti rugpjūčio mėnesį Taikos maldos dieną. Taikos stulpas prieš keletą metų buvo pastatytas kartu su japonais Birštono centriniame parke.

Klubo narė Milda Dabašinskienė padėkojo Teresei už sveikuolių klubo įkūrimą ir jo veiklą, už pradėtas organizuoti mankštas ir dvasines valandėles.

Vytautas Šeškevičius pasiūlė prieš Prezidento taurės sportines varžybas, rugsėjo – spalio mėnesį, surengti fizinio pasirengimo testus. Gal tai paskatintų daugiau narių dalyvauti pačiame konkurse?

Po pasisakymų ir diskusijų klubo veikla 2015 m. buvo įvertinta teigiamai.

Klubo metinę finansinę ataskaitą pateikė buhalterė Nijolė Verseckienė, o Revizinės komisijos ataskaitą – Onutė Pacevičienė. Buhalterė ir revizijos komisijos pirmininkė patikino, kad visos gautos lėšos panaudotos pagal paskirtį, pagal sutartis ir kitus atskaitomybės dokumentus.

 

Ateities planai

Pateikdamas 2016 metų veiklos planą klubo pirmininkas pirmiausia paminėjo sportinę veiklą ir varžybas. Vasario 6 d. vyks pirmoji žiemos sporto šventė Žvėrinčiaus miške. Sveikuoliai nuo Šv. Teresėlės koplytėlės keliaus su šiaurietiško ėjimo lazdomis, miške kurs laužą, kalbėsis, bendraus ir žais sportinius žaidimus, gers žolynų arbatą.

Netruks ateiti ir kovas, o tada sveikuoliai dalyvaus bėgimo varžybose Birštono gatvėmis, paminės Žemės bei Vandens dienas, dalyvaus pavasarinėse talkose.

Vasaros metu sveikuoliai žada dalyvauti Palangoje vyksiančiame sporto festivalyje „Sportas visiems“, taip pat Birštono petankės turnyruose. Šiais metais sveikuoliai numatę dalyvauti irklavimo regatoje „Gintaro keliu“.

Rudenį sveikuoliai suplanavę dvasinio tobulėjimo kelionę į Šiluvą, taip pat sveikos gyvensenos paskaitas.

Kaip ir kiekvienais metais, sveikuolių klubas planuoja dalyvauti organizuojant Advento šventę, tvarkant piliakalnius ir pilkapynus, taip pat paminėti Taikos maldos dieną, visą laiką vesti mankštas ir kitus tradicinius renginius.

Kaip sakė J. Aleksandravičius, sveikuoliai siekia į savo veiklą įtraukti ir daugiau žmonių, propaguoti sveiką gyvenimo būdą, skaityti bendruomenėse paskaitas, raginti daugiau judėti ir mankštintis.

Beje, J. Aleksandravičius vėl pakvietė į nuotoliniu būdu organizuojamas mankštas buvusioje Olimpinėje bazėje. Jos vyks kiekvieną ketvirtadienį 18 val.

 

Reikia skatinti kitus savo asmeniniu pavyzdžiu

Sveikuolius pasveikino ir jų veikla džiaugėsi Birštono savivaldybės mero pavaduotojas V. Kederys. Jis paminėjo klubo prezidento V. Gedmino šeimą, kurios visi nariai aktyviai dalyvauja sveikuolių klubo veikloje ir savo pavyzdžiu skatina kitus. Iš tikrųjų ir Vytauto žmona Algimanta, ir dukros Irma ir Greta beveik visada stovi ant aukščiausio sportinių varžybų pakylos laiptelio, savo fiziniu pasirengimu bei sveikuolišku gyvenimo būdu skatina sekti ir kitas moteris bei merginas. V. Kederys pasidžiaugė, kad į sveikuolių būrį įtraukiamas ir jaunimas, kuris puikiai pritampa ir randa gerų pavyzdžių.

Saulius Smailys paminėjo, kad daugelis yra girdėję ir apie stiprią petankės komandą „Šilagėlė“, kuri ne tik Birštoną, bet ir Lietuvą garsina Europoje ir pasaulyje.

Baigiantis renginiui buvo apdovanota 30 klubo narių, šventusių jubiliejinius gimtadienius.

O po to – tradicinis sveikuolių šūkis, apsikabinimai, grikių ir ryžių košė bei kvapni arbata.

DSCF0886

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close