Skelbiama moksleivių konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ pradžia

Prasideda 21-asis vyresniųjų (9-12) klasių moksleivių konkursas „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“. Konkursas, kaip ir kasmet, vyks trimis etapais. Pirmasis bus rengiamas mokyklose, antrasis – internetu, o trečiasis, finalinis, vyks Klaipėdoje, Lietuvos kariuomenės Karinėse jūrų pajėgose.
Pirmajame etape moksleiviai dalyvaus atrankiniame ture savo mokykloje (dėl dalyvavimo moksleiviai turi kreiptis į savo mokytojus). Mokytojai nuo 2016 m. vasario 15 d. iki kovo 10 d. privalės užregistruoti atrankinio turo mokykloje nugalėtojus (daugiausiai tris iš vienos mokyklos) interneto puslapyje, kurio nuorodą pateiksime prasidėjus registracijai šio konkurso skiltyje www.kam.lt.
Pasibaigus pirmajam etapui, konkurso organizatoriai antrojo etapo datą ir laiką paskelbs iki 2016 m. kovo 30 d. ir informuos mokytojus pateiktais elektroninio pašto adresais, taip pat interneto svetainėje www.kam.lt. Antrasis konkurso etapas vyks vienoje iš miesto ar rajono mokyklų, jo metu moksleiviai užduotis spręs internetu.
Trečiasis, finalinis, etapas vyks 2016 m. balandžio 15 d. Klaipėdoje, Lietuvos kariuomenės Karinėse jūrų pajėgose. Į finalinį konkurso etapą pateks 30 geriausiai antrajame etape pasirodžiusių moksleivių.
Krašto apsaugos ministerija šiam konkursui įsteigė 1800 eurų premijų fondą. Šis fondas bus padalytas konkurso nugalėtojams ir jų mokytojams.
DĖMESIO, moksleivi, būk aktyvus!
Sugalvok konkurso klausimą ir siųsk jį adresu irina.lysionok@mil.lt iki 2016 m. kovo 10 d. Nepamiršk, kad:
1. klausimas turi būti aiškiai suformuluotas;
2. turi būti pateiktas atsakymas;
3. turi būti nurodytas, jei yra, šaltinis;
4. turi būti nurodytas klausimo autoriaus vardas, pavardė (jei moksleivis – mokykla, klasė).
Konkursui paįvairinti galite sugalvoti vaizdinių klausimų naudodami fotografijas JPEG formatu iki 1 Mb dydžio arba vaizdo medžiagą MPEG4 (AVI) formatu iki 15 Mb dydžio. Geriausi klausimai papildys konkurso klausimyną, o geriausių klausimų autorių laukia karinės tematikos prizai!
Informaciją apie konkursą galite rasti interneto svetainėje www.kam.lt arba pasiteirauti telefonu (8 5) 278 5213

1 KZALK
KAM. Nuotraukos autorė – Ieva Budzeikaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close