Penktadienio vakarienei makaronų pyragas su špinatais

Ar Jums yra buvę tokių momentų, kai vaikščiojate parduotuvėje tarp lentynų lyg kokiame labirinte, vis dairotės, bet ingredientų vakarienei negalite išsirinkti? Tai saldumo, tai sūrumo norisi, kažko naujo, bet lengvai paruošiamo. Penktadienio vakarienei vos per pusvalandį pasigaminkite patiekalą, kuriuo galėsite pamaitinti šeimą bei pavaišinti pasišnekučiuoti šį vakarą užsukusius draugus.

Makaronų pyragui su špinatais jums reikės (6 porcijoms):

2-3 pakelių makaronų „Dorea“

3 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus

Saujos špinatų

Pluoštelio petražolių

5 didelių kiaušinių

¼ puodelio parmezano (ar kokio kito mėgstamo) sūrio

Maltų pipirų ir druskos pagal skonį

Gaminimo būdas:

Makaronus „Dorea“ išimkite iš pakelių, sudėkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek pamaišykite ir palaikykite 7 min., kad jie atsiskirtų vieni nuo kitų, tačiau nesulūžtų. Vėliau makaronus nukoškite ir sudėkite į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Galite ant viršaus uždėti popierinį rankšluostį, kad jie visiškai išdžiūtų. Vėliau juos sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite žiupsnelį druskos, suberkite susmulkintas petražoles ir špinatus. Į mažesnį indą įkulkite kiaušinius, suberkite sutarkuotą parmezano sūrį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Tada išmaišytu plakiniu užliekite makaronus ir gautą masę atsargiai išmaišykite.

Įkaitinkite likusį aliejų keptuvėje iki vidutinės temperatūros. Į keptuvę sudėkite makaronų masę ir mentele ją tolygiai spustelėję paskirstykite po keptuvę. Kepkite maždaug 8 min., kol dugnas gražiai apskrus. Jokiu būdu makaronų nemaišykite, kilstelėdami su mentele vieną besiformuojančio pyrago kraštelį, pasižiūrėkite, ar jis pakankamai apskrudęs. Kai viena makaronų pyrago pusė bus iškepusi, uždėkite ant keptuvės tokio pačio skersmens lėkštę ir atsargiai pyragą išverskite į ją. Tada apverstą pyragą nuo lėkštės vėl atsargiai paguldykite į keptuvę ir kitą jo pusę pakepinkite dar 5-10 min. Iš abiejų pusių apkeptą pyragą išimkite iš keptuvės ir supjaustę gabalėliais patiekite lėkštėse.

 Makaronu pyragas su spinatais

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close