Į 2016-uosius – su gražiais prisiminimais ir naujomis viltimis

Šiandien istorija tapusius senuosius, 2015-uosius, metus Prienų rajono regėjimo negalios žmonių bendruomenė palydėjo keletu reikšmingų įvykių. Taip jau sutapo, kad paskutinis mėnuo buvo įprasmintas net trimis įsimintinais renginiais, kurių kiekvienas kažkuo praturtino ir kažką dovanojo: dalelę pažinimo, dalelę bendrystės, dalelę džiaugsmo.

Didžiųjų švenčių laikotarpiu LASS Prienų r. filialo bendruomenės narius, besiburiančius Prienų švietimo centro patalpose, aplankė Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai. Maloniu abipusiu bendravimu emociškai sušildyto susitikimo metu regėjimo neįgalieji galėjo nemokamai atlikti gliukozės tyrimą, pasikonsultuoti sveikos gyvensenos klausimais, pasimatuoti arterinį kraujo spaudimą, pasitikrinti sveikatos žinias viktorinoje, sužinoti kūno masės indeksą, riebalų ir skeleto santykinį bei visceralinių riebalų procentinę dalį. Kiekvieną dalyvavusį viktorinoje Biuro specialistai apdovanojo suvenyrais, informaciniais lankstinukais.

Gruodžio 13 d. ansamblio „Puriena“ dainininkai lankėsi Žagariuose (Lenkijoje), Šv. Baltramiejaus bažnyčioje, kur giedojo šv. Mišių metu. Po mišių bendravo su Lenkijos lietuviais. Už kelionę jie labai dėkingi individualiems rėmėjams.

Gruodžio 30 d. LASS Prienų rajono filialo vokalinis anamblis „Puriena“ kartu su Kauno Kartų namų gyventojais ir kalėdinėmis giesmėmis palydėjo senuosius metus. Džiaugėsi bendravimu ir linkėjo dar daug gražių susitikimų kitais metais.

Po koncerto Kartų namuose „Purienos“ ansambliečiai vyko į Rotušės aikštę. Apžiūrėjo eglę ir šalia įrengtas šventines grožybes, aplankė gruodžio 6 d. Rotušėje atidarytą Kauno miesto muziejų, kur, padedami ekskursijos vadovo, susipažino su miesto istorija. Už šią kelionę jie dėkingi Prienų rajono savivaldybei.

2016-ieji atverčia naują, švarų istorijos metraščio lapą, kuriame bus įamžinami jau šių metų įvykiai ir gražiausi momentai. O jų, atsigręžus į 2015-uosius, turėtų būti daug ir turtingų renginiais, kelionėmis, susitikimais, koncertais, naujais bendruomeniniais ryšiais ir bendruomenės narių visad laukiamais susitikimais. Minčių, norų, lūkesčių yra daug – svarbu, kad viskam įgyvendinti nepritrūktų ne tik jėgų, bet ir dėmesio bei palaikymo.

aklieji

 

DSC_0012 (2)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close