Kalėdinio turnyro nugalėtojas – Kazimieras Senavaitis

Kūčių išvakarėse Birštone pasibaigė tradicinis kalėdinis šachmatų turnyras, kurio nugalėtoju tapo Kazimieras Senavaitis, surinkęs 9,5 taško. Antrąją vietą užėmė daugkartinis čempionas Robertas Travkinas (9 tšk.), o trečioji prizinė vieta atiteko Jonui Džervui (8,5 tšk.).

 

Prieš prasidedant apdovanojimams Sporto centro direktorius Saulius Smailys pasveikino žaidėjus, pasidžiaugė jų aktyvumu ir turnyro rezultatais.

Antroje lygoje pirmąją vietą laimėjo Ineta Marčiukaitytė (14 tšk.), antrąją – Ignas Marčiukaitis, nuo mamos atsilikęs tik 1,5 taško, o trečiąją užėmė Steponas Bražinskas (11,5 tšk.).

Trečioje lygoje pirmavo Birštono gimnazijos trečiokas Tadas Andriekus (11 tšk.), antrąją vietą laimėjo šachmatų būrelio naujokas, I klasės mokinys Aleksas Kimbirauskas (8 tšk.), trečiąją vietą užėmė ketvirtokas Matas Černevičius (4 tšk.).

Ketvirtoje lygoje pirmąją vietą laimėjo Svajūnė Karandaitė, surinkusi 8,5 taško, antrąją vietą užėmė „nulinukė“ Neda Žuvininkaitė (6 tšk.), trečioji atiteko Austėjai Stašaitytei (5 tšk.).

Kalėdiniame turnyre vyko ir šeimų komandų varžybos, kuriose dalyvavo 9 šeimos.

Pirmąją vietą iškovojo Andriekų šeimos vyrai – tėtis Aidas ir sūnūs Linas, Tadas ir Justas (20,5 tšk.)

Antrąją vietą laimėjo Marčiukaičių šeima – mama Ineta ir sūnus Ignas (15,9 tšk.).

Trečiąją vietą užėmė Černevičių šeima – mama Virginija ir sūnūs Paulius ir Matas (12 tšk.).

Atkakliausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas Justas Martusevičius, o aktyviausiu – Simonas Jurgaitis.

Kalėdinio turnyro apdovanojimai vyko prie šventinės eglutės, tad atvyko ir Kalėdų Senelis su dovanėlėmis, o gražius šokius dovanojo „nulinukės“: Gabrielė ir Dominyka Urbonaitės, Neda Žuvininkaitė ir Austėja Stašaitytė. Smagu, kad mergaitės ne tik gerai žaidžia šachmatais, bet ir puikiai šoka.

Šachmatų būrelio treneris Kazys Lukošius pirmiausia pasidžiaugė, kad turnyre aktyviai dalyvavo dauguma narių, tik apgailestavo, jog ketvirtosios lygos žaidėjus išguldė peršalimo ligos. Treneris taip pat supažindino su artimiausiais planais, kurie laukia 2016 metais. Sausio pabaigoje laukia „Žalgiriada“, vėliau išvyka į Alytų arba Seirijus, kur Birštono šachmatininkai susitiks su šių vietovių jaunaisiais šachmatininkais. O vasario mėnesį, kaip jau įprasta, vyks turnyras, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai.

_MG_1395

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close