Kūčios sukvietė prie bendro ir gausaus stalo

Kūčios – šeimos šventė, tačiau nuo seno buvo įprasta tokį vakarą pakviesti vienišą giminaitį ar kaimyną. Kiekvienas žmogus, netgi vienišas, nori pajusti artumą ir nuoširdumą. Tačiau jeigu jis dėl ligos negalėjo ateiti, tada kas nors nunešdavo jam maisto nuo Kūčių stalo.

 

Bendrą Kūčių stalą vienišiems Birštono žmonėms surengė karitiečiai, padedami savivaldybės, verslininko Vytauto Jokimo, gimnazijos bendruomenės ir kitų gerų žmonių. Gal todėl ir stalas buvo toks gražus, skoningas, gausiai nukrautas tradiciniais ir netradiciniais Kūčių vakarienės valgiais.

Nemažai žmonių yra išvykę į užsienį ir palikę savo artimuosius, kurie jaučiasi vieniši. Kitų vaikai gyvena tolimesniuose rajonuose, turi savo šeimas ir jau puoselėja savas tradicijas. Taigi kartais iš buvusios gausios šeimos namuose lieka tik vienas žmogus. Įprastomis dienomis veiklos jam gal ir netrūksta, tačiau kai ateina tokios šventės, kaip Kūčios ir Kalėdos, pasijunta vienišas, nors gauna ir sveikinimų, ir palinkėjimų.

Prie „Carito“ namuose padengto Kūčių stalo susirinko apie 20 vienišų birštoniečių. Pabūti kartu tokiu svarbiu metu atvyko ir savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius, kunigas Alfonsas Babonas.

Merė pasveikino susirinkusius su šventėmis, palinkėjo sveikatos ir geros nuotaikos, džiaugtis vieni kitų bendryste.

Klebonas monsinjoras J. Dalinevičius pradėjo maldą prie Kūčių stalo:

„Viešpatie Kristau, atnešęs žemei džiaugsmą ir išganymą, laimink visus: didelius ir mažus, sveikus ir ligonius, liūdinčius ir besidžiaugiančius, čia susirinkusius ir negalėjusius atvykti. Laimink bei guosk ypač tuos, kurie neranda vietos savuose ir svetimuose kraštuose. Būki jų ramintojas ir globėjas, teiki jiems viltį bei stiprybę. Mums, čia susirinkusiems, įkvėpk krikščioniškos meilės bei vienybės dvasią, kad visur ir visuomet jaustumės vieningi per Tave ir su tavimi. Teiki amžiną atilsį mirusiems šeimos, giminės, bendruomenės nariams, proseneliams, seneliams, tėvams, broliams ir seserims. Amžinoji šviesa jiems tešviečia, tesiilsi ramybėje.

Palaimink, Dieve, šias Kūčių stalo gėrybes, kuriomis stiprinsimės šį vakarą Tavo dosnumo dėka per kristų, mūsų Viešpatį. Amen.“

Po maldos ir palaiminimo visi ėmė kalėdaičius, laužė juos, dalijosi su kitais ir išsakė kuo nuoširdžiausius palinkėjimus.

Sujungti artimųjų nuoširdumo, „Carito“ moterų rūpesčio, vieniši žmonės buvo būryje, pasijuto laimingi ir neužmiršti.

Kūčių vakariene rūpinosi „Carito“ direktorė Nijolė Jakimonienė, pavaduotoja Vilma Burbienė ir kitos moterys.

DSCF0472

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close