Meras linkėjo nepaskęsti smulkmenose ir priimti palankiausius rajono gyventojams sprendimus

Į prieššventinį posėdį gruodžio 22 d. susirinko visi Prienų rajono savivaldybės tarybos nariai. Posėdis prasidėjo šventiškai – meras pasveikino gruodžio mėnesį gimtadienius šventusius politikus ir visiems Tarybos nariams įteikė šventines atminimo dovanas, kaip padėką už visų metų darbą.

 

Posėdyje apsvarstyti ir patvirtinti 23 sprendimo projektai, vienas klausimas – „Dėl valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimo komisijos sudarymo“ – 14-os politikų balsais atidėtas argumentuojant, jog iki posėdžio nebuvo suderintos siūlomos kandidatūros. Nepritarimo sulaukė Nacionalinės žemės tarnybos Prienų ir Birštono skyriaus vedėjos kandidatūra.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prašymu ir Tarybos sprendimu dėl saugumo uždrausti bepiločių orlaivių skrydžiai virš Alytaus apsk. VPK Prienų rajono policijos komisariato. Kaip pastebėjo pranešėja Teisės personalo skyriaus vedėja Vytautė Draugelytė ir meras Alvydas Vaicekauskas, ateityje gali būti ir daugiau tokių sprendimų.

Taryba patenkino Veiverių Antano Kučingio ir Prienų meno mokyklų prašymus padidinti keleto respublikinių ir tarptautinių konkursų (,,Linksmieji pirštukai“, ,,Trofeo musicale“, ,,Muzikinė mozaika“) mokesčius nuo 8 eurų iki 15 eurų.

Pritarta Prienų kūno kultūros ir sporto centro dalyvavimui projekte „Lietuvos ir Norvegijos sporto švietimo srityje veikiančių institucijų bendradarbiavimas ir gebėjimų stiprinimas“ partnerio teisėmis. Šiuo projektu bus siekiama perteikti Norvegijos institucijų gerąją patirtį ir žinias vykdant regioninės politikos tikslus sporto srityje Lietuvos miestų savivaldybėms ir įstaigoms, vykdančioms regioninę sporto politiką.

Lapkričio mėnesį vykusiame Tarybos posėdyje buvo pritarta investicijų projektui „Prienų rajono socialinio būsto fondo plėtra“, kurio tikslas – padidinti Prienų rajono savivaldybės socialinio būsto fondą ir išplėsti galimybes apsirūpinti būstu asmenims ir šeimoms, turintiems teisę į socialinio būsto nuomą. Tuomet buvo apsispręsta, jog tokie socialiniai būstai bus įrengti Klebiškyje, renovavus buvusios mokyklos pastatą ir į jį investavus 366 444,71 Eur. Tai sukėlė dalies politikų ir ypač opozicijos pasipriešinimą. Jos argumentai skambėjo kaip lėšų švaistymas, neūkiškumas ir pan. Praėjusiame Tarybos posėdyje pakeistas ankstesnis sprendimo projektas, kuriuo, siekiant įsigyti daugiau butų ir efektyviau panaudoti ES fondo ir savivaldybės biudžeto lėšas, nutarta investicijas skirti butų pirkimui, jų pritaikymui, prireikus, neįgaliųjų poreikiams. Kaip teigė pranešėjas Investicijų skyriaus vedėjas Vytautas Griauslys, tokį apsisprendimui įtakos turėjo 2015 m. gruodžio 18 d. įsigaliojusio LR SADM ministro įsakymo „Dėl savivaldybių socialinio būsto fondo plėtros 2015–2020 metais veiksmų plano patvirtinimo“ pakeitimai, kur nebeliko reikalavimo konkrečioms būstų energetinio efektyvumo klasėms, o tik reikalavimas, kad savivaldybės siektų įsigyti aukštesnės energetinio efektyvumo klasės socialinius būstus. Naujam sprendimo projektui pritarė Tarybos komitetai, o jų pirmininkai ir atstovai pasidžiaugė, kad atsirado alternatyva ir kur kas naudingesnis sprendimas, leidžiantis nupirkti daugiau socialinių būstų ir įvairiose rajono vietose, kur socialinio būsto poreikis yra didžiausias.

Tarybos nariai vienbalsiai pritarė VšĮ Jiezno PSPC investicijų projektui „VšĮ Jiezno PSPC funkcinė veiklos plėtra ir infrastruktūros tobulinimas bei jos naudojimo optimizavimas“. Projektu siekiama užtikrinti kompleksinių ir prieinamų aukštos kokybės paklausių sveikatos priežiūros paslaugų teikimą Jiezno ir kitiems Prienų bei Birštono savivaldybių gyventojams. Įgyvendinant projektą planuojama rekonstruoti VšĮ Jiezno PSPC ambulatorijos pastatą – sutvarkyti antrojo aukšto patalpas ir jas išplėsti, t. y. pastatyti priestatą virš pirmojo aukšto patalpų. Taip pat planuojama įsigyti reikalingą įrangą, baldus ir kitas priemones bei inventorių, skirtą aukštos kokybės sveikatos priežiūros paslaugoms teikti. Planuojama bendra projekto vertė – 875 tūkst. eurų. Savivaldybės biudžeto lėšų projektui įgyvendinti neprašoma. Tarybai pritarus, investicijų projektas bus teikiamas Sveikatos apsaugos ministerijai su prašymu jį įtraukti į Valstybės investicijų 2016–2018 metų programą.

Praėjusiame posėdyje patvirtinti Prienų rajono savivaldybės 2015 metų biudžeto pakeitimai ir perskirstytos biudžeto lėšos, kad biudžetinių įstaigų darbuotojams būtų išmokėti atlyginimai už gruodžio mėnesį, taip pat patvirtintas viešame aukcione parduodamo Prienų rajono savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašas. Be vieno punkto korekcijos, į sąrašą papildomai įrašytas pastatas – viešbutis ir jam priklausantys statiniai (terasa bei tvora) Kranto g. 8, kurį ketinama parduoti viešame aukcione.

Tarybos nariai patenkino prienietės D. M. prašymą ir leido jai išsinuomoti savivaldybei priklausantį socialinį būstą rinkos kaina, kadangi šeima neturi kito būsto, o jos 2014 metų pajamos daugiau kaip 20 procentų viršija Lietuvos Respublikos paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo nustatytus metinius pajamų dydžius. Posėdyje patvirtintas savivaldybės būsto fondo sąrašas, iš kurio išbrauktas butas, nuomojamas minėtos D. M. šeimai rinkos kaina, ir įrašytas butas, esantis Vytenio g.

Apsvarstyti ir patvirtinti ir kiti posėdžio darbotvarkės klausimai: Prienų rajono savivaldybės administracijai perduotas Kunigiškių mokyklos pastatas, nurašytas pripažintas netinkamu naudoti, nusidėvėjęs valstybei nuosavybės teise priklausantis ir šiuo metu Prienų rajono savivaldybės administracijos patikėjimo teise valdomas turtas švietimo įstaigose bei nereikalinga ir nenaudojama siurblinė Pakuonio kaime, leista Stakliškių gimnazijai nurašyti ilgalaikį materialųjį turtą: pavėsinę ir artezinį šulinį, atsižvelgiant į pirkimus ir faktiškai atliktus darbus pakoreguotas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymas ir objektų sąrašas, kurį visą galima rasti Savivaldybės internetinėje svetainėje (Tarybos posėdžio darbotvarkės, priedai), pritarta sprendimui derinti akcinės bendrovės „Prienų šilumos tinklai“ 2016–2018 metų investicijų planą, sudaryta ir patvirtinta Prienų rajono savivaldybės bendruomenės sveikatos taryba, kuri

koordinuos savivaldybės teritorijoje sveikatos ugdymo, alkoholio, tabako ir narkotikų kontrolės, visuomenės sveikatos saugos ir sveikatos stiprinimo, ligų profilaktikos priemonių rengimą ir įgyvendinimą, nustatys savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų naudojimo prioritetus bei atliks kitas funkcijas, priskirtas pagal šį ir kitus įstatymus bei Savivaldybės tarybos patvirtintus nuostatus. Patvirtintos ir rajono savivaldybės viešųjų asmens sveikatos priežiūros įstaigų stebėtojų tarybos, VšĮ Prienų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro įstatai, Išlaužo kaimo, Pakuonio miestelio ir Stakliškių kaimo dalies bendrieji planai. Nuspręsta, kad valstybiniame žemės sklype Nešeikių k., Balbieriškio sen., nuo 2015 m. balandžio 15 d. išnuomotame privačiam asmeniui, esančiu Nešeikių tvenkiniu servituto teise galės naudotis poilsiautojai, todėl Prienų rajono savivaldybei nėra būtinybės pradėti vykdyti žemės sklypo paėmimo visuomenės poreikiams. Sprendimo projektas buvo inicijuotas po to, kai Prienų rajono savivaldybės administracijai pavyko geruoju susitarti su sklypo nuomininku.

Išnagrinėjus visus darbotvarkės klausimus, meras padėkojo Tarybos nariams už produktyvų darbą paskutinio posėdžio metu ir sąžiningai, aktyviai dirbus visus metus, vildamasis, jog ir ateityje Tarybos posėdžiai bus produktyvūs, bei linkėdamas nepaskęsti smulkmenose ir priimti pačius palankiausius rajono gyventojams sprendimus.

Posėdis baigėsi Ekonominės plėtros, finansų ir investicijų komiteto paklausimu, kurį pateikė jo iniciatorius Komiteto pirmininko pavaduotojas Gintautas Bartulis. Jis kreipėsi į administracijos direktorių Egidijų Visocką su prašymu raštu atsakyti, ar yra paskirti atsakingi asmenys už Prienų r. savivaldybei priklausančio naudojamo nekilnojamojo turto apsaugą? Paaiškėjus, kad jų nėra, prašoma per 15 dienų paskirti atsakingus asmenis už Prienų r. savivaldybei priklausančio naudojamo nekilnojamojo turto apsaugą, parengti šių asmenų pareigybinius aprašus, jų kopijas pateikti Ekonominės plėtros, finansų ir investicijų komitetui per 30 dienų nuo kreipimosi dienos.

DSC_0008

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close