„Išsaugokim istorinę atmintį“

Gegužės 13 d. Šilavote prie paminklo, skirto Tauro apygardos Geležinio Vilko rinktinės partizanų atminimui, vyko renginys „Išsaugokim istorinę atmintį“.

Renginys buvo skirtas Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai paminėti. Ši diena Šilavote minima trečiąjį kartą.2010 m. Šilavoto laisvalaikio salė kartu su Šilavoto pagrindinės mokyklos mokytojais ir mokiniais surengė istorinį žygį „Praeities langą pravėrus“. Žygio metu aplankė visus Šilavote esančius atminimo kryžius ir paminklus, prisiminė jų pastatymo istoriją.2011 m. gegužės 15 d., dalyvaujant Prienų šaulių 6-osios kuopos šauliams, prie Laisvės kovotojų atminimo paminklų vyko pilietinė akcija „Tautos atminties takais“.

Šiemet į Šilavoto laisvalaikio salės organizuotą renginį „Išsaugokim istorinę atmintį“, skirtą Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai paminėti, atvyko garbingų svečių: Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos valdybos pirmininko pavaduotojas, dimisijos kapitonas Antanas Lukša, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Prienų filialo pirmininkė Dalytė Raslavičienė, Laisvės kovų sąjūdžio dalyvis, Lietuvos vietinės rinktinės karys savanoris, dimisijos kapitonas Albinas Kazakevičius. Didvyrių, padėjusių galvas už Tėvynės laisvę ir nepriklausomybę, pagerbime taip pat dalyvavo Prienų šaulių 6-osios kuopos šauliai (vadas Sigitas Žalys), Šilavoto seniūnijos seniūnė Aušra Kazlauskienė, Šilavoto seniūnijos tremtiniai. Laisvės kovotojai buvo prisiminti eilėmis ir kalbomis, jų atminimas pagerbtas tylos minute, uždegtos atminimo žvakės, paminklai pasipuošė gėlėmis.  Partizanų dainas atliko Šilavoto laisvalaikio salės folkloro ansamblis „Akacija“.

Kryžiai, akmeniniai paminklai, atminimo lentos – tai ženklai, kurie primena sudėtingus pokario partizaninės kovos metus. Kas dieną retėja šio istorinio laikotarpio liudininkų gretos. Ateityje apie laisvės kovotojų žygius primins tik atminimo paminklai, todėl privalome juos prižiūrėti, puoselėti ir būti dėkingi tiems žmonėms, kurių pastangomis jie buvo pastatyti. Saugokime istorinę atmintį.

 

                                                                                                   Saulė Blėdienė,

                                                    Šilavoto laisvalaikio salės renginių organizatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close