„Gimti moterimi – likimo dovana“ (GALERIJA)

„To Prienuose dar niekada nebuvo“, „Tai – nepakartojama“. Tokie atsiliepimai penktadienį sklandė restorane „Beržas“.

 

Čia vyko pirmasis prienietės Vaidos Raulinaitytės papuošalų pristatymas. Pristatymo įspūdžiai dar ilgai neišdils iš lauke vėjuoto, tačiau viduje neapsakomos šilumos be grožio kupino vakaro viešnių atminties. Tai buvo puošnių, gražių ir neeiliniu žavesiu spindinčių moterų vakaras.

 

Makiažo, papuošalų bei aprangos paslaptis gerai išmanančias vakaro viešnias saksofono natomis šildė tik vienas vyriškis – Mindaugas Bivainis.

 

Surengti, ko gero, pirmąjį moteriškos prabangos ir malonių smulkmenų kupiną vakarą kilo dviem šio vakaro kaltininkėms – restorano „Beržas“ valdytojai Augustei Pociūtei ir jau porą metų Nemuno kilpų kraštą bei jo svečius iš visų Lietuvos miestų ir užsienio išskirtiniais, vienetiniais papuošalais puošiančiai „Smilgos vėrinių“ prekės ženklo savininkei bei menininkei Vaidai Raulinaitytei.

 

Prie kavos puodelio kilusi idėja virto uždaru, tačiau neapsakoma šiluma širdis dideliam būriui moterų sušildžiusiu vakaru. Atgimęs restoranas jau ilgokai savo lankytojus džiugina prabangiu paprastumu, kurio aplinkoje galima ne tik šiltai pasėdėti, pasistiprinti, bet ir sulaukti tinkamos idėjos.

 

Penktadienio vakarą restorano „Beržas“ kolektyvas pasistengė iš peties. Ant stalų puikavosi Prienuose dar neregėti užkandžiai, šalia jų tarsi išdygo sumaniai supintos, moteriška elegancija dvelkiančios „Ritos gėlių“ puokštės, restorano aplinką papuošė elegantiški antikvariniai „Senovės prabangos“ baldai, o žvakidėse atsispindėjo šokinėjančios žvakių liepsnelės.

 

Saksofono garsų fone pleveno elegantiškų moterų juokas ir nuostabos šūksniai. Susirinkusios moterys turėjo galimybę ne tik pasimėgauti elegantiška aplinka, pasidalinti idėjomis, bet ir pasinerti į joms mielų papuošalų pasaulį. Jau porą metų dėl savo grožio vertinami „Smilgos vėriniai“ neliko be dėmesio ir šį vakarą. Specialiai šiam vakarui paruošta kolekcija greitai papuošė viešnių kaklus ir rankas.

 

Vos išsirinkusios labiausiai į akį kritusius rankų darbo papuošalus, moterys skubėjo į Ernestos Stackevičienės makiažo pamokas, po kurių prisėdusios iki vėlyvo vakaro šnekučiavosi, džiaugėsi ir guodėsi. Vakaro atgarsiai nenutilo ir po šio vakaro. Vakaro elegancija ir būtinybė jį pakartoti dar ilgai išliks vakaro viešnių bei organizatorių atmintyje.

 

V. Raulinaitytė neabejoja, kad toks vakaras ir vėl įvyks. Ji jau žino ir datą. Moterų šventė privalo būti šventiška, todėl planuojama, kad penktadienį tvyrojusi elegancija į „Beržą“ grįš jau ateinantį pavasarį – kovo 8 d.

 

Vaidai šis vakaras buvo itin svarbus. Tai ne tik pirmasis toks moterų vakaras Prienuose, tai – ir jos dvejų metų kūrybos įvertinimas. Prieš porą metų pajutusi simpatiją ir silpnybę vėriniams bei pradėjusi juos verti, Vaida žvalgėsi ne į prekystalius, bet į … drabužius. Garsių dizainerių kolekcijos ir naujos mados padiktavo jai svarbiausią dalyką – spalvas. Madingos spalvos bei jų suderinamumas leido greitai suvokti moteriško grožio paslaptis. Mados diktavo ir papuošalų dydį – kokie papuošalai elegantiškiau atrodys ant moters rankos ar kaklo. Visa tai į išskirtinio skonio ir grožio papuošalus surišo fantazija. Fantazija, kuri nepamiršo ir svarbiausios gyvenimo tiesos – mokytis iš klaidų. Pasak V. Raulinaitytės, taip atėjo patirtis, leidusi penktadienio vakarą žengti dar vieną laiptelį į viršų.

 

V. Raulinaitytė įsitikinusi, kad „gimti moterimi – likimo dovana“. Būtent taip ji apibūdina ir savo kūrybos paslaptį – kurti grožį ir matyti, kaip kiti puošiasi jos darbais. Tai – didžiausias įvertinimas. Tada ateina pilnatvė. Pasak Vaidos, jos kūriniai – ne darbas, bet malonumas, kuris eleganciją mėgstančių moterų dėka į jos gyvenimą įnešė pilnatvę.

 

Vakaras baigėsi, tačiau V. Raulinaitytės darbai niekur neišvyko, jais ir toliau prekiaujama Birštono „Butike“. Prieniečiai šiuos darbus gali išvysti su kūrėja susisiekę internetu – socialiniame tinkle „Facebook“ suradę paskyrą „Smilgos vėriniai“.

DSC_8341

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close