Kokybiškų žemės ūkio ir maisto produktų gamintojams – nacionalinė parama

Kokybiškų žemės ūkio ir maisto produktų gamintojai nuo gegužės 15 d. kviečiami teikti paraiškas nacionalinei paramai gauti. Valstybės pagalba bus skiriama paslaugų išlaidoms, susijusioms su pirmine gamyba ir prekiniu paruošimu, taip pat nereikšminga (de minimis) pagalba paslaugų išlaidoms, susijusioms su žemės ūkio ir maisto produktų perdirbimu.

Ši parama teikiama pagal Pagalbos kokybiškų žemės ūkio ir maisto produktų gamybai skatinti teikimo taisykles. Paraiškų Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) teritoriniuose skyriuose laukiama iki birželio 15 d.

Į valstybės pagalbą pirminei gamybai ir prekiniam paruošimui pretenduoti gali vidutinės ir mažos įmonės bei mikroįmonės, kurios iki paraiškos pateikimo veikė ne trumpiau kaip vienerius metus, verčiasi pirmine gamyba ir prekiniu paruošimu, o praėjusiais mokestiniais metais pajamos iš šios veiklos sudarė daugiau kaip 50 proc. visų gautų pajamų. Paraiškas teikti gali ir kokybiškų produktų gamintojų asociacijos, tačiau galutiniai valstybės pagalbos gavėjai – subjektai, kurie verčiasi pirmine gamyba ir prekiniu paruošimu.

Valstybės biudžeto lėšomis gali būti kompensuojama iki 100 proc. tinkamų išlaidų, neatskaičiavus tiesioginių mokesčių. Svarbu atkreipti dėmesį, kad tinkamomis finansuoti bus pripažintos tik tos išlaidos, kurios bus patirtos tik po sprendimo dėl pagalbos skyrimo priėmimo datos.

Į nereikšmingą (de minimis) pagalbą žemės ūkio ir (arba) maisto produktų perdirbimui pretenduoti gali įmonės, kurios iki paraiškos pateikimo veikia ne trumpiau kaip vienerius  metus, perdirba žemės ūkio ir (arba) maisto produktus, gamina kokybiškus žemės ūkio ir (arba) maisto produktus, kurių kokybė pripažinta pagal ES arba nacionalinius teisės aktus.

Didžiausia nereikšmingos pagalbos suma vienerių metų laikotarpiui vienam pagalbos gavėjui negali viršyti 50 tūkst. Lt. Tinkamomis finansuoti bus pripažįstamos tos išlaidos, kurios bus patirtos tais pačiais metais, kai yra teikiama paraiška, bei išlaidos, patirtos projekto įgyvendinimo metu.

Visi reikalavimai paramai gauti yra numatyti Pagalbos kokybiškų žemės ūkio ir maisto produktų gamybai skatinti teikimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro2007 m. balandžio 23 d. įsakymu Nr. 3D-184 (Žin., 2007, Nr. 46-1759; 2011, Nr. 19-926).

Išsamesnės informacijos teirautis el. paštu aiste.mileikaite@nma.lt arba tel. 8 618 79 776.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close