„Svetimų kraštų nebūna. Tik keliautojas kartais būna svetimas“, – rašė Robertas Louisas Stevensonas. Kad šiais laikais nesusvetimėtume, mes, išlaužiečiai, keliaujame.

 

Lapkričio 21 d. Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenės 47 nariai vyko į Anykščių kraštą. Sustojome prie pirmojo lankytino objekto – šventųjų ąžuolų, esančių prie kelio į Anykščių šilelį. Čia dalinomės prisiminimais, kalbėjomės… Aplankę ąžuolus, pasukome prie Puntuko akmens ir kilome aukštyn, prie medžių lajų tako. Įkopėme į 35 metrų aukštyje įrengtą apžvalgos bokštą. Koks kerintis vaizdas atsivėrė prieš mus! Žavėjomės, aikčiojom, juokavom.

Vėliau aplankėme Anykščių Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčią. Tai aukščiausia bažnyčia Lietuvoje. Nuoširdžiai besišnekučiuodami įveikėme 186 laiptelius, vedančius į bažnyčios bokštą, pasigrožėjome nuostabia Anykščių apylinkių panorama.

Už 7 kilometrų nuo Anykščių yra Burbiškio gyvenvietė, kurioje puikuojasi atkurtas dvaras su nuostabiu parku ir skulptūromis dvaro sode. Meškinai? Flamingai? Tai kičas tik iš pirmo žvilgsnio. Pasirodo, neseniai čia lankėsi vienas dvarininkų Venclovavičių palikuonių, gyvenančių Lenkijoje. Jis yra skulptorius, todėl nusprendė padovanoti savo darbų dvarui ir taip palikti savo pėdsaką protėvių žemėje. Kai kurie burbiškiečiai iki šiol prisimena Liudviką Venclovavičienę buvus jautrią ir draugišką šeimininkę.

Sušalusių ir pavargusių bendruomenės narių laukė Anykščių vyno degustacija. Ekskursijos metu lankėmės modernioje įmonėje „Anykščių vynas“. Programos „Vyno kelias“ metu susipažinome su šia įmone, degustacijos salėje ragavome „Anykščių vyno“ gėrimų. Bendrovės specialistė supažindino su gėrimų sudėtimi, skonio ir kvapo ypatumais, vartojimo kultūra. Puiki nuotaika ir vynas dar labiau mus suartino, paskatino dalintis kelionės bei bendruomenės prasmingos veiklos įspūdžiais.

Dėkojam UAB „Jonavos autobusai“ direktoriui Otarui Urbanui, Gražučių seniūnaičiui Ričardui Pažėrai ir jo žmonai Ilonai, Onutei Juodsnukienei ir Teresei Rutkauskienei už smagias dainas, Raimondai Jančiauskienei už nunertą angeliuką, kuris saugojo keliautojus ir suteikė puikų orą. Ačiū visiems vykusiems, kuriems svarbu nesijausti svetimiems, burtis ir bendrauti.

Bendruomenės pirmininkė Birutė Klimčauskienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close