Birštone vyko aukšto lygio turizmo specialistų mokymai

Lapkričio 23–25 dienomis Birštono kurhauze vyko aukšto lygio turizmo specialistų mokymai „Turizmo rinkodara: nuo produktų kūrimo iki turisto patirties“, kuriuos organizavo Ūkio ministerija, bendradarbiaudama su Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija (PTO). Mokymus vedė žymūs tarptautinio turizmo, elektroninės rinkodaros ir turizmo planavimo specialistai.

 

Ketvirtus metus rengiami tokio pobūdžio mokymai vyko jau keliose Lietuvos vietose, tokiose kaip Vilnius, Druskininkai, Šventoji. Kadangi Birštonas vis labiau plečiasi ir sulaukia daugiau lankytojų ir užsienio turistų dėmesio, turi pakankamai gražių ir patogių vietų seminarams ir konferencijoms rengti, šiemet mokymus buvo nutarta surengti mūsų kurorte.

Susirinkusius į mokymus turizmo specialistus pasveikino Valstybinio turizmo departamento vyriausioji specialistė užsienio ryšiams Lidija Bajarūnienė.

Sveikinimo žodį tarė ir Birštono kurorto merė Nijolė Dirginčienė. Savivaldybės vadovė apžvelgė kurorto pokyčius per pastaruosius metus, naujus atsiradusius objektus, darbo vietas ir paslaugas. Susirinkusius turizmo specialistus pasveikino ir Renaldas Čiužas, Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyriaus vedėjas, taip pat Valstybinio turizmo departamento direktorė, birštonietė Jurgita Kazlauskienė.

Mokymų metu buvo kalbama, kad kasdien vyksta įvairūs pokyčiai ir internetinėje erdvėje, todėl ir mūsų šalies turizmo specialistams reikia vis daugiau tobulėti, įvaldyti įvairesnes informacines technologijas. Dėl šios priežasties neišvengiamai keičiasi turistų poreikiai, paslaugos, jų įvairovė ir informacija apie jas. Visa tai persikelia į skaitmeninę erdvę, kur taip pat susiduriama su įvairiomis problemomis, kaip visa tai atlikti kokybiškai ir patraukliai.

DSCF5210

E. Gustas: „Lietuva turi aktyviau dalyvauti pasaulio turizmo gyvenime ir kelti turizmo specialistų kvalifikaciją“
„Lietuvos turizmo specialistai turi puikią galimybę neišvykdami iš šalies kelti kvalifikaciją ir įgyti naujausių ir taip šiandien reikalingų elektroninės rinkodaros ir turizmo planavimo žinių“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.
Anot ūkio ministro, Lietuvai tampant aktyvia pasaulio turizmo visuomenės dalyve, svarbu sekti naujausius įvykius, turizme naudoti inovatyvias technologijas, mokytis šiuolaikiškai planuoti ir pristatyti turizmo galimybes pasauliui, būti aktyviems ir matomiems elektroninėje erdvėje.
Susitarimas dėl mokymų organizavimo Lietuvos turizmo specialistams buvo pasirašytas šių metų rugsėjį PTO 21-osios Generalinės Asamblėjos metu. PTO planuoja skirti geriausius lektorius, kurie tris dienas dalinsis sukaupta patirtimi ir kvies į praktinius užsiėmimus Lietuvos savivaldybių, turizmo informacijos centrų, mokymo įstaigų, rengiančių turizmo specialistus, turizmo verslo atstovus.
„Džiaugiuosi, kad aukšto lygio tarptautiniai mokymai turizmo specialistams vyksta Birštono kurorte. Mūsų sanatorijose, SPA centruose dirba profesionalūs medicinos, turizmo ir sveikatinimo specialistai. Pastaruoju metu, augant sanatorijų skaičiui, plečiantis viešbučiams, papildomai buvo sukurta apie 200 darbo vietų, o kitais metais, atidarius naująjį „Vytautas Mineral Spa“ bei plečiantis „Eglės“ sanatorijai, bus sukurta dar papildomai 200 darbo vietų,“ – teigė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.
Ūkio ministras akcentuoja, kad turizmas – svarbi ekonominė veikla, daranti teigiamą poveikį ekonomikos augimui ir užimtumui. Pastarųjų dešimties metų tendencijos rodo, kad užimtumo didėjimas turizmo sektoriuje beveik visuomet buvo didesnis nei kituose ekonomikos sektoriuose. Pasaulio turizmo ir kelionių tarybos duomenimis, 2014 m. turizmas sudarė 4.8 proc. šalies BVP. Būtent dėl ekonominių priežasčių svarbu skatinti savo šalies turizmą ir vykdyti atitinkamus mokymus suinteresuotiems asmenims.
Turizmo rinkodaros mokymus anglų kalba ves garsios turizmo planavimo ir elektroninės rinkodaros ir planavimo specialistės: Valeria Corse ir Montserrat Penarroya Parell. V. Corse turi 15 metų turizmo patirtį, dėstė Austrijos ir Šveicarijos turizmo universitetuose, šiuo metu dirba konsultante turizmo klausimais Europos Komisijoje ir PTO. M. Penarroya Parell yra elektroninės rinkodaros ir elektroninio verslo specialistė, dėstanti turizmo specialistus rengiančiuose Barselonos ir Žironos universitetuose bei vadovaujanti pačios įkurtam Interneto projektų biurui. Abi lektorės yra daugelio PTO leidinių apie elektroninę rinkodarą ir turizmo planavimą bendraautorės, parašiusios publikacijų pasaulio ir Europos turizmo klausimais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close