Pažėruose paminėta muzikantų globėja šv. Cecilija

Lapkričio 22-ąją minima šv. Cecilija. Europoje šventoji Cecilija buvo laikoma vargonininkų, instumentų gamintojų, dainininkų, poetų, muzikantų globėja. Suvalkijoje buvo sakoma – jei vyras nori gauti žmoną daininkę, turi šv. Cecilijos dieną sukalbėti devynis poterius. Tai liudija, kad mūsų žmonės mėgo dainą ir vertino gerą muziką.

Pažėrų parapija turi seną tradiciją į šią šventę pasikviesti svečių. Pažėrų švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje šv. Mišias aukojo klebonas Kazimieras Skučas ir klebonas Kęstutis Vosylius. Mišiose dalyvavo Veiverių šv. Liudviko bažnyčios choras (vadovė Vilma Pučkienė), Kėdainių tradicinio giedojimo ir folkloro studija „O siela nemari“ (vadovas Kęstutis Volkus), Naugardiškių bendruomenės centro moterų vokalinis ansamblis „Versmės“ (vadovė Aurelija Bareišienė), Pažėrų švč. Jėzaus Širdies bažnyčios choras (vadovė Loreta Vaičienė).

Po šv. Mišių visi susirinkusieji nuotaikingai paminėjo muzikantų ir choristų dieną. Gerbiamo klebono Kazimiero Skučo sukviesti parapijiečiai ir svečiai grožėjosi pirmomis snaigėmis ir džiaugėsi dainomis, žavėjo vieni kitus puikiais kūriniais.

 

Daiva Venclovienė

IMGP5389

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close